Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GalerijaOSCGPrekogranična saradnjaProjektiSlajderSlike

OSCG potpisao sporazum o saradnji sa OS Hrvatske i OS BIH

U Sarajevu je danas, u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine,  potpisan sporazum o saradnji između Odbojkaškog saveza Crne Gore, Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Sporazum su potpisali predsjednik predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković i predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić.

Potpisivanju je u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovao i generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.

Tri saveza će, na osnovu ovog sporazuma, aplicirati za sredstva IPA fondova, sa namjerom da realizuju Projekat prekogranične saradnje i pomirenja. Ciljevi ovog projekta su: edukacija djece, trenera i sudija.

„Pozdravljam sve drage prijatelje iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i Odbojkaškog saveza Hrvatske, prenosim vam pozdrave i od svih odbojkašica i odbojkaša iz Crne Gore, radostan što smo se povezali na ovaj način, što ćemo da dijelimo iste odbojkaške terene. Sve, naravno, u cilju da ovaj divan sport bude što prisutniji i da bude predstavljen na što bolji način. To zaslužuje odbojka, i svi ti, sada mali, a budući veliki odbojkaši i odbojkašice. Obavezni smo da im omogućimo što bolje uslove za bavljenje odbojkom“, izjavio je Cvetko Pajković, predsjednik OSCG, na press konferenciji u Sarajevu.

Ovaj projekat obuhvatiće zajednički trenažni proces, seminare i radionice  i periodična testiranja djece. Takođe je planirano da mladi sportisti, tri puta godišnje, učestvuju na turnirima mladih reprezentacija gradova, kao i da učestvuju u zajedničkim kampovima pod nadzorom stručnjaka sa licencom FIVB.

„Zadovoljstvo mi je i čast što mogu u ime Hrvatskog odbojkaškog saveza, u Sarajevu, prisustvovati potpisivanju sporazuma sa dvije nama drage i prijateljske federacije u zajedničkoj saradnji. Nadam se da će ova saradnja biti uspješna i plodonosna. Mi smo kao država koja je članica Evropske unije spremni u svakom pogledu preuzeti inicijativu za bilo koji projekat koji može donijeti dobro u sve tri federacije. Mi smo spremni i za otvaranje saradnje sa ostalim federacijama u regionu i granice kao takve nas ne interesuju kada je sport u pitanju. Nas zanima interes mladih, edukacija djece i trenera, razmjena iskustava odnosno u pravom smislu ta prekogranična saradnja“, izjavio je Ante Baković, predsjednik OS Hrvatske.

„Zadovoljan sam zbog potpisivanja ovog, za sve nas, izuzetno važnog sporazuma koji će dodatno učvrstiti dobru saradnju između ova tri saveza. Izuzetno sam počastvovan što sam bio u prilici da potpišem ovaj sporazum i nadam se da će rezultati biti vidljivi u budućnosti. Radi se o edukaciji djece i masovnom uključivanju u ovaj sport. Takođe želimo da edukujemo trenere i sudije. Potpisivanje sporazuma je preduslov za kandidaturu za projekte IPA fondova, a raspisivanje konkursa očekuje se u aprilu. Odbojkaški savez BiH neće ništa samostalno raditi, tri saveza se udružuju u projektu i svi sadržaji koje ćemo realivati u prostorima Hrvatske, Crne Gore i BiH biće zajednički“, kazao je Alija Fatić, predsjednik OS BIH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button