Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GalerijaOSCGSlajderSlikeUOSCG

OSCG i OSBIH pokrenuli razmjenu odbojkaških sudija

Odbojkaški savez Crne Gore i Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine pokrenuli su projekat razmjene odbojkaških sudija.

Odbojkaške sudije iz Crne Gore, shodno prethodnom dogovoru dva Saveza, sudiće određene utakmice prvenstva Bosne i Hercegovine, dok će sudije iz BIH suditi određene utakmice prvenstva Crne Gore.

Tako je proteklog vikenda, utakmicu prvenstva BIH između Gacka i Goražda, sudio sudijski par iz Crne Gore Slobodan Kovačević (međunarodni sudija) i Dragana Vučinić (predsjednica UOSCG), dok je utakmicu crnogorskog prvenstva Nikšić – Morača sudio sudijski par iz BIH Nikola Kozić i Miodrag Ilić. Supervizor na utakmici Nikšić – Morača bio je Miloš Jovanović, komesar takmičenja OSCG.

“Prije svega jedno izuzetno lijepo iskustvo i dokaz kako uz malo dobre volje svih uključenih strana može da se sprovede u djelo, po meni, jedna korisna ideja. Iako se radi o istom sportu, nivou takmičenja na bliskom području, opet ima dosta različitosti. Neke stvari stvari bolje funkcionišu na jednoj strani, regulativa je bolja na drugoj, ali iz svega toga, obije strane mogu da napreduju. Interesantno je bilo sresti nove trenere, igračice, obzirom da nakon par sezona u domaćem prvenstvu upoznaš sve. Nadam se da će ova razmjena postati praksa i proširiti se na ostale susjedne zemlje, jer sam ubijeđen da svi mogu da imaju koristi”, izjavio je Slobodan Kovačević, međunarodni odbojkaški sudija iz Crne Gore.

Navedena razmjena je osmišljena sa ciljem unapređenja odbojkaških sudija i sticanja novih iskustava, a klubovi koji su domaćini nemaju nikakvih dodatnih troškova.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button