Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGSlajder

OSCG dodijelio priznanja Bojović i Ječmenici na svečanom koktelu

Odbojkaški savez Crne Gore uručio je danas priznanja Mariji Bojović i Ivanu Ječmenici, najboljoj odbojkašici i odbojkašu u domaćem prvenstvu za 2015. godinu.

Svečani koktel se održao u hotelu Podgorica, a Cvetko Pajković, predsjednik OSCG i potpredsjednik Balkanske odbojkaške Asocijacije, se obratio svim prisutnim zvanicama:

“Poštovani prijatelji odbojke,

Odbojkašku 2015 godinu je obilježio nastup muške seniorske reprezentacije u takmičenju Svjetske lige. Iako smo nastupali po prvi put na jednom ovako velikom takmičenju i u konkurenciji reprezentacija koje su učesnice svjetskih i evropskih prvenstava, uspjeli smo da savladamo reprezentacije Portorika, Tunisa, Turske, Kine i u finalu izgubili od Egipta i na izuzetno zadovoljstvo osvojimo srebrnu medalju i ispišemo jos jednu istorijsku stranicu odbojkaškog sporta u Crnoj Gori.

Ponosni smo i na nastup ženske seniorske reprezentacije, koja je osvojila svoju prvu medalju i to zlatnu na Igrama malih zemalja na Islandu, a nadamo se i njihovim nastupima u takmičenju Evropske lige od sledeće godine.

Na klupskoj evro sceni smo već tradicionalno imali predstavnika, Budvansku Rivijeru u najjačem takmičenju, Ligi šampiona, koja je i ove godine osvojila duplu krunu u domaćem takmičenju, kao i Luka Bar u ženskoj konkurenciji od koje očekujemo i evropski nastup u narednoj godini.

Ove godine smo po prvi put formirali nacionalne selekekcije u pionirskom uzrastu za dječake i djevojčice kao i mješovitu selekciju uzrasta mladjih pionira koji su imali nastup na Kids Festivalu u Ankari. Sve mlađe selekcije su imale nastupe na Balkanskim prvenstvima, a ženska kadetska je ostvarila najbolji rezultat osvojivši četvrto mjesto u Rumuniji.

Savez je u ovoj godini, iz donatorskog fonda od Evropske kuće, našim klubovima i školama podijelio preko 600 lopti i 70 mreža i time pomogao u stvaranju boljih uslova za rad i napredak. Ostvarili smo dobar kontakt sa osnovnim školama i organizovali časove odbojke za djecu u preko dvadesetak škola u Crnoj Gori. Donijeli smo odluku o organizaciji lige mini odbojke za djecu uzrasta od 9 do 12 godina, gdje bi ekipe brojale 8 članova, a u igri 4 na 4 i igralo bi se jedan dan u nedelji, gdje bi Savez snosio troškove organizacije. Ovaj projekat je završnoj fazi pripreme.

Radili smo i na unapređenju vizuelnog identiteta, objavljen je međunardni konkurs za izbor novog loga OSCG, na kojem smo dobili jedan moderan, savremen i prepoznatljiv logo.

U cilju popularizacije, ali i blagovremene informisanosti ljubitelja odbojke o dešavanjima u Crnoj Gori, unaprijedili smo naloge na društvenim mrežama (Facebook, Tviter, Instagram, Youtube) i tu imamo zapažen broj ljudi koji nas prati, a time smo i olakšali u mnogome rad novinarima, koji imaju blagovremene informacije sa međunarodnih utakmica reprezentacija, odnosno prvenstvenih utakmica klubova.

Sve ovo smo ostvarili kao tim i ovim putem želim da se zahvalim  mojim kolegama članovima Predsjedništva, ljudima iz organizacije Saveza, stručnim štabovima, reprezentativcima i reprezentativkama.

Naravno da sve ovo ne bi mogli da postignemo bez finansijskih sredstava pa se zahvaljujemo Državi, Ministarstvu prosvjete i Upravi za mlade i sport, na velikoj pomoći i razumijevanju.

Takođe veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se našli da nam pomognu kako finansijski, tako i kroz usluge, kao i svim poslovnim partnerima na sjajnoj saradnji i razumijevanju.

Zahvaljujemo i novinarima i medijima koji su nas na adekvatan način ispratili.

Na kraju želim da čestitam Mariji i Ivanu na ostvarenim rezultatima i ovom priznanju i da im poželim jos uspješniju 2016 godinu.

A svima vama  čestitam božićne i novogodišnje praznike.”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button