Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiReprezentacijaSenioriSlajderSvjetska ligaSvjetsko prvenstvo

Okupili se seniori, Bašić: Ubijeđen sam da Crna Gora može na Evropsko prvenstvo!

Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić vrlo je optimističan u prvom obraćaju javnosti.  Bašić je,  na početku priprema naših seniora  obećao mnogo rada, ali i ubjedljivo istakao ciljeve:

“Naša ambicija je jasna, moramo i možemo mnogo više. Iako postoje skeptici, ja sam uvjeren da možemo proći u drugi krug.  No,  naš prioritet je plasman na Evropsko prvenstvo, a mislim da to naredne godine moramo ostvariti“.

Bašić je pojasnio i status Luke Šuljagića,  poslije tri godine povratnika u reprezentaciju:

“ Luka je naš adut za narednu godinu.  Na njega računam u ostvarenju glavnog cilja,  plasmana na Evropsko prvenstvo, ali je pozvan da bi se upoznao sa radom iako znam da na njega ne mogu računati u ovogodišnjim akcijama“ zaključio je Bašić.

Selektor je na ove pripreme pozvao 21 igrača – kapiten je Vojin Ćaćić, kao i ranije, Bojić i Ječmenica imaju povrede:

“ Znam da su povrijeđeni ali sve će biti jasnije poslije prvih sedam dana rada u Budvi. Nakon toga vidjećemo koliko ko može i na koga možemo računati za ovogodišnje akcije. U prvoj sedmici vrlo važan posao treba da napravimo sa fizioterapuetom i preparatorom oko pripreme igrača za one napore koji ih čekaju u drugoj sedmici priprema koja će biti vrlo naporna“ – kazao je selektor Bašić koji će do konačnog spiska, broj kandidata smanjiti najprije na 18, potom 16 i na kraju odabrati 14 kandidata koji će nastupati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i u Svjetskoj ligi.

Kapiten je poželio dobrodošlicu novom selektoru u nadi da će rezultati biti još bolji nego li prethodnih godina:

„Sada nas čekaju teške pripreme za akcije u ovoj godini. Čekaju nas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo gdje su Rusi sigurno favoriti. Ali, mi nećemo unaprijed izaći sa bijelom zastavicom, jedva čekam taj meč da vidim gdje smo mi u odnosu na njih. Estonija je stvarno dobra ekipa i naš glavni konkurent za drugo mjesto“ – kazao je Ćaćić o šansama Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ove godine naše najbolje odbojkaše čekaju i dva kvalifikaciona turnira treće grupe Svjetske lige:

„Vjerujem da možemo izboriti plasman na fajnl for što prošle nismo uspjeli. Mislim da tada nismo dali svoj maksimum. Ove godine to bi moralo da izgleda mnogo bolje a najvažnije je da ovaj pripremni period prođe bez povreda. To je najbitnije, kao i to da se ovi koji su povrijeđeni brzo oporave jer svaki igrač je važan na putu ka našem glavnom cilju a to je plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine“– završio je Ćaćić.

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore pripreme počinje danas u Budvi gdje će raditi prvih desetak dana nakon čega se seli u Bijelo Polje.  Dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Irana čiji je selektor Igor Kolaković,  Crna Gora će igrati 8 – 11. maja (tačan termin će biti objavljen naknadno) u Budvi.

Podsjetimo, ove godine, naša seniorska reprezentacija učestvovaće u drugoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a turnir će se igrati u Estoniji 23-30.maja. Osim domaćina, protivnici u grupi D biće i reprezentacije Rusije, Rumunije, Mađarske i Kosova.

U Svjetskoj ligi, Crna Gora će biti domaćin prvog turnira i to grupe B3, gdje će nam protivnici biti selekcije Kineskog Tajpeha, Tunisa i Estonije. Prbvi turnir je na programu 02-04.juna 2017.godine u Bijelom Polju.

Drugog vikenda naša reprezentacija igraće u grupi E3 sa selekcijama Kineskog Tajpeha, Tunisa i Kazahstana. Domaćin ovog turnira, koji će se igrati 09-11.juna, biće Tunis.

Izvor: Pink M

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button