Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiOSCGSlajder

Održana Redovna Skupština OSCG, Pajković: Tri medalje na Balkanijadama najbolji rezultat u mlađim kategorijama, pokretanje pionirskih liga za razvoj odbojke u CG

Danas je u KIC Budo Tomović održana Redovna sjednica Skupštine OSCG.

Skupštinom je predsjedavao, shodno Statutu OSCG, predsjednik Cvetko Pajković.

Skupštini su prisustvovali i učestvovali u radu i generalni sekretar Ivan Bošković, kao i komesar takmičenja Miloš Jovanović.

Verifikaciona komisija bila je u sastavu Ivan Bošković, Predrag Ćorluka i Ivica Šćekić, a ovjerivač zapisnika je Avdulah Radončić.

Prisustvovalo je 16 opunomoćenih delegata, od ukupno 26. Prisutni su bili: Vladimir Milačić (Luka Bar), Predrag Đonović (Morača), Zoran Vukčević (Budućnost Capital Plaza), Branka Obradović (Albatros), Predrag Ćorluka (Mediteran), Milovan Vešović (Ivangrad 2011), Mirko Radević (Bar Volley), Srđan Popović (Top Volley), Časlav Đurović (Budvanska Rivijera Budva), Slobodan Šebek (Jedinstvo Bemax), Ivica Šćekić (Gorštak), Zoran Bojić (Nikšić), Rajka Džogaz (Rudar), Marija Đedović (Libero), Avdulah Radončić (ŽOK Budućnost Bemax) i Dragana Vučinić (UOSCG).

Na Skupštini je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice održane 2016.godine.

Usvojen je i izvještaj o radu OSCG zajedno sa finansijskim izvještajem za period do 31.avgusta 2017.godine.

Predsjednik Pajković je u sklopu izvještaja o radu naglasio da su tri osvojene medalje sa Balkanskih prvenstava (kadetkinje srebro, juniorke i juniori bronza) najbolji rezultat mlađih selekcija. Takođe, napomenuo je i da je pokretanje pionirskih liga veoma važno za razvoj odbojke u Crnoj Gori.

Cvetko Pajković je istakao i da je u odbojci u Crnoj Gori uključeno preko 1200 odbojkaša i odbojkašica.

Pajković je kazao i da je OSCG aplicirao kod FIVB i CEV za projekat razvoja “Jugopetrol EKO mini odbojke”, koji je vrijedan 120.000 eura, a ukoliko ga odobre najveće odbojkaške instance, pokrio bi troškove organizacije ovog takmičenja u cijeloj Crnoj Gori, gdje bi i osnovne škole bile uključene u isti.

Generalni sekretar Ivan Bošković obrazložio je finansijski izvještaj za period do 31.avgusta 2017.godine i istakao da su najveći rashodi bili za međunarodna takmičenja, s obzirom da su sve selekcije, od mlađih do seniorskih, učestvovale na svim takmičenjima za ovu godinu.

Usvojena su i programska načela za 2018.godinu, a Pajković je istakao da je glavni cilj u narednom periodu da se reprezentativne selekcije pojave na svim takmičenjima, ali isto tako da postoji mogućnost da se koriguje učešće na nekim takmičenjima, shodno odlukama CEV i FIVB i njihovim zahtjevima.

Komesar takmičenja Miloš Jovanović obrazložio je predlog propozicija takmičenja za sezonu 2017/2018, koji je usvojen. Gorštak zbog finansijskih problema neće igrati Prvu ligu za žene, već će ove sezone nastupati u Drugoj ligi.

Budvanska Rivijera Budva je odustala od učešća u Prvoj ligi za muškarce.

Skupština je odobrila i prijavu Ivangrada za nastup u Drugoj ligi za žene.

U Prvoj ligi za žene nastupiće devet ekipa (Luka Bar, Galeb, Rudar, Budućnost Bemax, Gimnazijalac, Nikšić, Herceg Novi, Budvanska Rivijera Budva, Morača), u Drugoj ligi trinaest (Ibar, Gorštak, Jedinstvo Bemax, Ivangrad 2011, Volley Star, Morača 2, Libero, Luka Bar 2, Gimnazijalac 2, Albatros, Galeb 2, Mediteran i Mladost Tivat), dok u Prvoj ligi za muškarce biće pet timova (Budućnost Capital Plaza, Jedinstvo Bemax, Sutjeska, Volley Star i Bar Volley).

Nakon završetka rada Skupštine, izvučeni su takmičarski brojevi ekipa, na osnovu čega će biti napravljen raspored utakmica po ligama.

FOTO: Saša Jončić

 

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button