Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Održana Redovna Skupština OSCG, delegati jedinstveni gotovo u svim odlukama

Delegati su odali priznanje OSCG za rad u prethodnoj godini, te čestitali reprezentativnim selekcijama na ostvarenim rezultatima, a posebno seniorima, koji će od 3. septembra drugi put uzastopno igrati na Evropskom prvenstvu

Redovna Skupština Odbojkaškog saveza Crne Gore održana je danas u hotelu “VOCO”, a prisustvovala su 24 od ukupno 32 delegata. Skupština, kojom je predsjedavao Zoran Vukčević, održana je uz poštovanje svih epidemioloških mjera uslovljenih pandemijom virusa Covid-19. Ogromna većina odluka donijeta je jednoglasno, a na isti način delegati su odali priznanje za rad OSCG u prethodnoj godini, te čestitali reprezentativnim selekcijama na ostvarenim rezultatima, a posebno seniorima, koji će od 3. septembra drugi put uzastopno igrati na Evropskom prvenstvu.

Na Skupštini je jednoglasno usvojen zapisnik sa prethodne Izborne sjednice, održane 23. jula 2020. godine, kao i izvještaj predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića o radu Saveza za period jul 2020 – jul 2021, sa finansijskim izvještajem za 2020. godinu.

Pajković je u svom izvještaju istakao drugi uzastopni plasman odbojkaša na Evropsko prvenstvo, kao i bronzane medalje juniora i juniorki na Balkanskim prvenstvima. Predsjednik OSCG je posebno izdvojio odličnu organizaciju Evropskog prvenstva za kadetkinje u oktobru 2020. godine, nakon kojeg je glavni supervizor CEV-a u svom izvještaju naveo da je Odbojkaški savez Crne Gore sve regulative i pravila vezana za prvenstva Evrope mlađih kategorija ispunio sa najvišim standardima.

Pajković je kazao da je zahvaljujući dobrom menadžmentu i uspješnoj organizaciji Evropskog prvenstva za kadetkinje, Odbojkaški savez Crne Gore ostvario najbolji pozitivni finansijski rezultat u jednoj godini do sada, što se vidi i u našem finansijskom izvještaju, kao i mišljenju revizora.

Odbojkaški savez Crne Gore je u periodu između dvije Skupštine opremio tri otvorena terena za odbojku – nakon terena u Budvi, opremljeni su i rekonstruisani tereni u Podgorici, Baru i Mrkojevićima.

U svom izvještaju Pajković je naveo i da je Upravni odbor usvojio projekat razvoja odbojke u osnovnim školama na predlog Dragiše Ćalova, koji je imenovan za koordinatora, i u saradnji sa Trenerskom organizacijom OSCG, projekat je kandidovan kod Uprave za sport i mlade, koja ga je proslijedila nadležnom ministarstvu na izjašnjavanje, a Ćalov je na sjednici delegatima Skupštine približio projekat.

Delegate Skupštine je pozdravio i Igor Vušurović, nekadašnji crnogorski odbojkaš, osvajač zlatne olimpijske medalje, koji je angažovan kao saradnik za razvoj odbojke u OSCG.

Usvojene su programske aktivnosti za sezonu 2021/22, propozicije takmičenja, izmjene i dopune Statuta, izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, kao i izmjene i dopune Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti.

Na Skupštini je diskutovano i o kovid protokolu, dodjeljivanju pojedinačnih nagrada za mlađe kategorije, visini mreže za mlađe kategorije, nagradama OSCG…

Sjednici su, osim delegata Skupštine, predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića i generalnog sekretara OSCG Ivana Boškovića, prisustvovali i komesar takmičenja Miloš Jovanović, sekretar trenerske organizacije Balša Radulović, predstavnik Udruženja odbojkaških sudija Slobodan Kovačević i koordinator za odbojku na pijesku u OSCG Nikola Pješčić.

Po završetku Skupštine izvučeni su takmičarski brojevi za predstojeću sezonu u obje konkurencije. Prva liga odbojkašica počinje 2. oktobra i igraće 10 klubova: Luka Bar, Galeb, Morača, Rudar, Gimnazijalac, Mediteran, Jedinstvo, Albatros, Akademija i Budućnost Volley (OK “Budućnost Volley” i ŽOK “Budućnost” su izvršili fuziju klubova, a shodno članu 53 Pravilnika o takmičenju OSCG OK “Budućnost Volley” je preuzeo pravo ŽOK “Budućnost” za nastup u Prvoj ligi za odbojkašice).

Prva liga odbojkaša startuje 15. oktobra i broji šest klubova: Budva, Budućnost Volley, Mornar, Galeb, Sutjeska i Jedinstvo. Odlučeno je da se ekipa Mediterana sačeka do 15. septembra, do kada joj je rok za prijavljivanje.

Povezani članci

Back to top button