Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Održana Redovna Skupština OSCG

Danas je u multimedijalnoj sali KIC “Budo Tomović” održana Redovna sjednica Skupštine OSCG, kojom je predsjedavao Zoran Vukčević, predsjednik Skupštine OSCG.

Na današnjoj sjednici, kojoj je prisustvovalo 18 od ukupno 27 delegata, Skupština OSCG je usvojila izvještaj o radu OSCG, sa finansijskim izvještajem za period 01.januar – 31.jul 2019.godine.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković je u sklopu prezentovanja izvještaja o radu istakao istorijski plasman muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore na Evropsko prvenstvo, osvajanje zlatnih medalja odbojkaša i odbojkašica na Igrama malih zemalja, kao i naše juniore, koji su osvojili titulu prvaka Balkana. Pajković je naveo i da smo uspješno realizovali četvrtu sezonu “EKO mini odbojke”, koja je poslednje godine imala rekordan broj učesnika – 650 djece! Generalni sekretar OSCG Ivan Bošković je obrazlažući finansijski izvještaj saopštio da su najveći troškovi bili vezani za međunarodne aktivnosti naših reprezentativnih selekcija i istatako da najveći troškovi Savez očekuju u narednom periodu, zbog nastupajućih obaveza za pripreme i učešće naše muške reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Skupština OSCG je usvojila i programske aktivnosti OSCG za 2019-2020.godinu, a predsjednik OSCG Cvetko Pajković je istakao organizaciju Evropskog prvenstva za kadetkinje (u17), kao i učešće seniora i seniorki u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.godine.

Danas su takođe usvojene i Propozicije takmičenja u 2019/2020.godini, koje je prezentovao komesar takmičenja OSCG Miloš Jovanović, a prema kojima će u Prvoj ligi za odbojkašice učestvovati deset ekipa (Luka Bar, Morača, Galeb, Rudar, Gimnazijalac, Mediteran Bemax, Jedinstvo Franca, Nikšić, Budućnost i Albatros), dok će u Drugoj ligi za dame biti čak petnaest ekipa (Ibar, Ivangrad 2011, Grebaje, Herceg Novi, Volej Star, Albatros 2, Luka Bar 2, Akademija, Mladost, Lovćen, Galeb 2, Budućnost Volej, Gorštak, Top Volej i Morača 2), koje će biti podijeljene u pet grupa. U Prvoj ligi za odbojkaše učestvovaće pet ekipa (Budva, Budućnost Volej, Jedinstvo Franca, Sutjeska i Mornar), s tim što Mornar ima obavezu da do početka lige finalizuje registraciju kod Ministarstva sporta i mladih, a takođe će se sačekati i Volej Star, koji se nije prijavio, ali je ostavljena mogućnost da se priključi Prvoj ligi ukoliko budu obezbijedili sve uslove za nastup.

Na Skupštini su takođe, na predlog predsjednika OSCG Cvetka Pajković za nove članove Upravnog odbora OSCG imenovani Mladen Brnović i Nemanja Zenović.

Skupština OSCG je konstatovala i verifikovala mandate novim članovima Skupštine, koji su to pravo stekli shodno odredbama Statuta OSCG, a to su: Saša Ivančević i Luka Liješević (OK “Budva”), Slobodan Jablan (OK “Lovćen”) i Nedžad Balić (OK “Grebaje”).

Sjednici Redovne Skupštine OSCG, osim delegata, prisustvovali su i predsjednik Trenerske organizacije Veselin Vuković i predsjednica Udruženja odbojkaških sudija Dragana Vučinić, kao i predstavnici medija.

Sjednica je počela minutom ćutanja u znak sjećanja na nekadašnjeg odbojkaškog trenera Žarka Stajovića, koji je nedavno preminuo.

 

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button