Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)Reprezentacija

Odbojkašice počele pripreme za kvalifikacije

Nakon odbojkaša koji su se okupili u nedjelju, dan kasnije počele su i pripreme odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Zbog  izuzetno uzbudljivog finala plej-ofa domaćeg šampionata, djevojke iz Luke Bar i Galeba pridružiće se kasnije, pa su se u hotelu “Voco” u Podgorici selektoru Nikoli Masoničiću u ponedjeljak 19. aprila javile: Tamara Roganović, Marija Šušić, Ema Uskoković, Nikoleta Perović, Mina Dragović, Saška Đurović i Melisa Cenović.

O početku priprema selektor Nikola Masoničić kaže:

Reprezentaciji će se kasnije pridružiti Lana Labović, Tijana Tvrdišić, Marija Tuševljak, Simona Petranović, Dijana Vuković, Nevena Vukčević, Dušanka Petrović, Ana Otašević, Marija Milović, Evgenija Milivojević, Danijela Džaković, Milena Burzanović i Jelena Cvijović. Nažalost, reprezentacija će biti oslabljena neigranjem kapitenke Tanje Bokan, koja i pored velike volje zbog bolesti nije mogla da se odazove.

Selektoru Masoničiću, pomagaće treneri Predrag ĐonovićMarko Radusinović i Zlatko Ćaćić. Kondicioni trener je Vladan Mihailović, statističar je Đorđe Nahod, ljekar reprezentacije je prof.dr Miroslav Kezunović, a fizioterapeut Tanja Savović.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi D sa ekipama Slovačke, Finske i Kosova, a turniri će se održati u Podgorici i Nitri (Slovačka).

A evo šta o pripremama i šansama naše selekcije govori kapitenka Nikoleta Perović:

Prvi turnir kvalifikacija, koje bi našoj zemlji mogle da donesu istorijski, prvi plasman na Evropski šampionat, održaće se od 7. do 9. maja u Podgorici, a drugi od 13. do 15. maja u Nitri (Slovačka).

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bulgarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž-Napoki (Rumunija). Borbe za medalje biće u Beogradu. Osim domaćina i osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019, mjesto na šampionatu Starog kontinenta imaće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠICA – GRUPA D

Turnir u Crnoj Gori

7. maj

Finska – Slovačka

Crna Gora – Kosovo

8. maj

Slovačka – Kosovo

Finska – Crna Gora

9. maj

Kosovo – Finska

Slovačka – Crna Gora

Turnir u Slovačkoj

13. maj

Slovačka – Crna Gora

Kosovo- Finska

14. maj

Crna Gora – Finska

Slovačka – Kosovo

15. maj

Crna Gora – Kosovo

Finska – Slovačka

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button