Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kup Crne GoreKup Crne Gore (Žene)SlikeVideo

Odbojkašice Herceg Novog osvajačice Kupa Crne Gore

Ekipa Herceg Novog u gradskom derbiju pobijedila Albratros 3:0 i prvi put u istoriji osvojila pehar Kupa

Odbojkašice Herceg Novog dominatno su došle do prvog pehara Kupa Crne Gore u istoriji. Tim koji vodi Milorad Krunić bez problema je bio bolji od ekipe Albatrosa rezultatom 3:0 (25:10, 25:11, 25:12) i opravdao ulogu velikog favorita u crnogorskoj odbojci. Prvi put su se za trofej u nacionalnom Kupu borila dva kluba iz Herceg Novog, a kao i u EPCG Superligi, Tatjana Bokan i saigračice ubjedljivo su slavile i prekinule trofejnu seriju Galeba, koji je osvojio prethodnih pet izdanja takmičenja.

“Za svaku dobru priču treba vrijeme da bi se složila. Mi smo ove godine krenuli bukvalno od nule, sasatavili se negdje oko 25. avgusta i nije bilo nimalo lako uigrati i ukomponovati toliko puno igračica novih, sa strane. Cijeli stručni štab je novi, sa svih krajeva Balkana i Evrope. Međutim, dobro i vrijedno radimo i iz utakmice u utakmicu opravdavamo ulogu apsolutnog favorita. Za odbojku bi bilo dobro da je finale bilo malo zanimljivije, ali mi smo se potrudili i igrali maksimalno. Znate kakva su finala, uvijek želiš da pobijediš, ne želiš ništa da prepuštaš slučaju i zato je bilo nešto kraće i manje neizvjesno finale” kazao je trener Herceg Novog, Milorad Krunić.

Novska publika radovala se susretu timova iz svog grada, ali nije uživala u neizvjesnom finalu. Drugi poen u prvom setu Albatros je osvojio tek za 13:2, a lider na tabeli šampionata dobio je prvi dio igre 25:10.

U drugom setu finala u SC “Igalo” sličan razvoj situacije na terenu. Djevojke Milorada Krunića otvorile su ga sa 6:1, prednost je rasla na plus sedam, 9:2, pa plus deset, 14:4. Balai, Stanimirović i Bokan su bile nezadržive, pa je na kraju drugog seta na semaforu stajalo 25:11.

Dva puta u uvodna tri poena trećeg seta Albatros je jedini put imao vođstvo u finalu, 1:0, pa 2:1. 25 poena odlučujućeg dijela igre bili su najuzbudljiviji, ali je ekipa Herceg Novog držala set pod kontrolom, na kraju slavila rezultatom 25:12. Herceg Novi je, nakon Galeba, Luke Bar i Rudara postao četvrti tim koji je osvojio pehar Kupa Crne Gore za odbojkašice.

Subota u SC “Igalo” bila je u znaku odbojke i svi u gradu pod Orjenom srećni su što je pehar stigao u Herceg Novi.

“Ja sam već na pres konferenciji naglasila da je velika čast i velika sreća i uspjeh našeg kluba da uopšte učestvuje u ovakvom finalu. Očekivala sam malo više od djevojaka, ali vjerovatno je bilo prisutno malo i treme, a i publika je bila na tribinama u velikom broju i to je uticalo na njih. Mi smo mlada ekipa i u fizičkom i igračkom smislu, što se tiče iskustva uopšte. Mnogo manje utakmica imaju u nogama nego što imaju igračice Herceg Novog koje su profesionalci. Očekivala sam tešku utakmicu, jaku, da će rival igrati na najvećem nivou, ali sam i od moje ekipe očekivala da će bolje odigrati u početku. Na samom startu čini mi se kao da je malo treme bilo, tek u trećem setu su se malo stabilizovale i odigrale bar nešto od odbojke” zaključila je šefica stručnog štaba Albatrosa, Branka Obradović.

Pehar novom osvajaču Kupa za odbojkašice, ekipi Herceg Novog uručio je predsjednik OSCG, Cvetko Pajković.

Zlatne medalje igračicama i stručnom štabu Herceg Novog dodijelili su predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i član Upravnog odbora OSCG, Nikola Kažić.

Titulu najkorisnije igračice odnijela je Tatjana Bokan, koja je u finalu osvojila 16 poena i bila najefikasnija igračica. MVP nagradu bivšoj kapitenki reprezentacije Crne Gore uručio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

“Itekako mi sve ovo znači. Ovo je prva nagrada koju osvajam u Crnoj Gori. Ja sam davne 2006. godine, kada se liga odvojila otišla da igram u inostranstvu, a do tada sam igrala za Luku Bar, igrali smo saveznu ligu Srbije i Crne Gore. Tako da ovo je prvi put da osvajam medalju ovog tipa u Crnoj Gori. Jako sam zadovoljna. Krunišemo dobar rad, došli smo do samog finiša. Nadam se da ćemo i u plej ofu podići pehar dominanto, bez izgubljenog seta kao što smo uradile u Kupu. To je sada cilj zato što je ekipa itekako dominantna u poređenju sa ostalima” zadovoljna je kapitenka Herceg Novog Tatjana Bokan.

Srebrna odličja i plaketu, takođe debitantkinjama u finalu Kupa, igračicama Albatrosa i stručnom štabu kluba dodijelio je generalni sekretar OSCG Ivan Bošković zajedno sa potpredsjednikom Opštine Herceg Novi, Mirkom Musturom.

Najefikasnije u redovima Albatrosa bile su Aleksandra Šćekić i Taša Trajković sa po tri poena.

“Svakako da smo se nadali boljoj igri sa naše strane. Nismo ušle u meč onako kako smo trenirale prethodnih mjeseci. Tek smo se probudile negdje u trećem setu, međutim opet je Herceg Novi napravio veliku razliku koju je bilo teško stići. Sve čestitke ekipi Herceg Novog na osvojenom Kupu, a voljela bih i da čestitam mom timu na osvojenom drugom mjestu. Ovo je stvarno veliki uspjeh za naš klub i nadam se da će biti još medalja” izjavila je kapitenka Albatrosa, Anđela Kukobat.

Medalje službenim licima, prvoj sudiji Jeleni Mitrović, drugoj sudiji Milani Bulatović i supervizoru Saši Ivanoviću uručio je komesar takmičenja OSCG, Miloš Jovanović.

Herceg Novi – Albatros 3:0 (25:10, 25:11, 25:12)

Herceg Novi – SC “Igalo”. Gledalaca: 1000, Sudije: Jelena Mitrović i Milana Bulatović.

Herceg Novi: Bokan, Čabonenko, Stanimirović, Labović (libero), Tvrdišić, Boban, Dragović, Tuševljak, Balai, Liutikova, Lisičić, Bektereva, Najdič, Cenović (libero). Trener: Milorad Krunić.

Albatros: Pavliašuk, Bojko (libero), Bijelović, Ćirović, Batinić, Vuletić, Tripković, Trajković, Popović, Šekularac (libero), Kukobat, Šćekić, Čurović, Perović. Trener: Branka Obradović.

Povezani članci

Back to top button