Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaSenioriSlajderSvjetska ligatiker

Odbojkaši stigli u Meksiko, prioritet meč sa Njemačkom

Nakon skoro 24 sata puta, preko Rima i Pariza, naša seniorska reprezentacija stigla je u Meksiko Siti na prvi turnir ovogodišnje Svjetske lige.

Izabranici Slobodana Boškana će se od petka do nedjelje u jednom od najvećih gradova na svijetu nadmetati sa domaćinom, Njemačkom i Španijom.

“Fizički smo spremni za ovaj turnir, kao i cijelu Svjetsku ligu. Put je dobro prošao jer su svi letovi bili na vrijeme. Jedina otežavajuća okolnost je što smo stigli rano ujutro pa smo umjesto u krevetima spavali u avionu. Međutim, došli smo četiri dana ranije, imamo mlade igrače, a njihovi organizmi se brzo adaptiraju na promjenu vremenske zone. Već od sjutra očekujem da sve bude u normali za početak turnira”, rekao je selektor Slobodan Boškan.

cg odbojkasi strucni štab

Turnirski sistem takmičenja nije novost zaCrnu Goru jer je prethodne dvije godine igrala u Evropskoj i Svjetskoj ligi.

“Navikli smo na ovaj sistem, da igramo dan za danom tri utakmice. Za Njemačku se prije svega spremamo jer su nam najvažnija utakmica. Nakon toga ćemo misliti na mečeve sa Meksikom i Španijom. Naš skaut Nemanja Zenović je dobro izanalizirao sve rivale i bićemo spremni sa te strane”, istakao je Boškan.

Strateg naših odbojkaša zna odakle nam prijeti najveća opasnost na premijeri u Svjetskoj ligi.

“Igra Njemačke se bazira na jakom servisu, bez obzira da li im ide ili ne, jer žele da protivniku naprave problem. Veoma su disciplinovani, kao i u svim sportovima, tako da nas čeka izazovan rival na startu Svjetske lige”, istakao je Boškan.

Osvajanje Evropske lige prije dvije godine i drugo mjesto u Svjetskoj ligi prošlog ljeta obavezuju naše odbojkaše da nastave sa uspjesima.

“Prethodnih godina smo imali dobre rezultate, ali sam kroz igračku i trenersku karijeru uvijek samo razmišljao o sljedećem takmičenju. Nikako ne smijemo da se opustimo zbog prethodnih uspjeha, već damo najviše što možemo u takmičenju koje nam slijedi”, zaključio je Boškan.

Primač servisaBalša Radunović ističe da umor ne smije biti opravdanje, već da ekipa u petak treba da pokaže pravo lice protiv Njemaca.

“Iza nas je naporan put, ali ne smijemo o tome da razmišljamo već da se što prije prilagodimo i da budemo što bolji na prvoj utakmici koja nas čeka. Odlično smo fizički pripremljeni, očekujem da to pokažemo već na ovom prvom turniru. Najbolje bi bilo da krenemo sa pobjedom, ali poštujemo Njemce koji su jaka ekipa”, rekao je Radunović.

odbojkasi crne gore na aerodromu u meksiku

Crnogorski odbojkaši će večeras po lokalnom vremenu odraditi lakši trening u Meksiko Sitiju i osjetiti dvoranu u kojoj će igrati utakmice.

Susret sa Njemačkom će naša reprezentacija odigrati u noći između petka i subote po crnogorskom vremenu od jedan sat, sljedeće večeri od 03.30 je duel sa Meksikom, dok će u nedjelju u 23 sata odmjeriti snage sa Španijom.

Sve utakmice prenosiće Televizija Crne Gore.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button