Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Beach VolleyMediteranske igre na pijeskuSlajder

Odbojkaši predstavnici Crne Gore na prvim Mediteranskim igrama na pijesku

Beach volley par Marko Bagarić i Miloš Simović predstavljaće Crnu Goru na premijernim Mediteranskim igrama na pijesku, koje se održavaju od 28.avgusta do 6. septembra u italijanskom gradu Peskari.

Svečano otvaranje prvih Mediteranskih igara na pijesku zakazano je za petak, 28.avgust, dok će se ceremonija podizanja crnogorske zastave održati danas (srijeda), a ceremoniji podizanja zastave prisustvovaće Šef misije crnogorske delegacije u Peskari, generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.

Takmičenje u odbojci na pijesku startuje 1.septembra i trajaće do 5.septembra. Uz Bagarića i Simovića, u Peskari će biti i Nikola Pješčić, koordinator odbojke na pijesku u OSCG.

marko bagaric milos simovic bva beach volley ankara
Miloš Simović i Marko Bagarić

Igre na pijesku organizovaće Međunarodni Komitet Mediteranskih igara (ICMG).

Na igrama će učestvovati sportisti iz 24 zemlje Mediterana koji će se takmičiti u sportovima kao što su odbojka, rukomet, fudbal, tenis, rvanje na pijesku.

Pored toga, sportisti će se takmičiti i u finswimmingu (plivanje sa perajima), plivanju u otvorenom moru, kajakaštvu na moru, skijanju na vodi i aquatlonu (vrsta triatlona koji se sastoji od plivanja i trčanja).

Na igrama će osim Crne Gore, učestvovati i zemlje regiona među kojima se nalaze Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Makedonija, Srbija i Slovenija. Učesnici su i Egipat, Turska, Sirija, Italija, Alžir.

ICMG je u Izmiru, u Turskoj, krajem 2012. odlučio da se ove igre održavaju svake četiri godine, a u junu 2013. potvrđeno je održavanje Prvih mediteranskih igara na pijesku.

ivan boskovic sef misije mediteranske igre na pijesku peskara odbojka
Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG i Šef misije crnogorske delegacije u Peskari, u posjeti kompleksu Stadio del Mare, gdje će se odvijati takmičenje u odbojci na pijesku

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button