Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RaznoSenioriSlike

Odbojkaši Crne Gore prisustvovali otvaranju nove teretane u “Nikoljcu”

Sportska dvorana “Nikoljac” u Bijelom Polju od danas je bogatija za moderan prostor sa savremenom opremom u koji je Opština Bijelo Polje, preko JU Centar za sport i rekreaciju uložila 22 hiljade eura.

“Raduje me što sam u prilici da danas sa Vama, nakon što smo obećali našim sportistima da ćemo  unaprijediti uslove njihovog rada, otvorimo ovaj moderni prostor sa savremenom opremom. U ovoj godini Opština Bijelo Polje je zajedno sa Ministarstvima sporta i prosvjete potpuno rekonstruisala fiskulturnu salu osnovne škole ”Marko Miljanov” i adaptirala salu Elektro ekonomske škole. Radili smo i na poboljšanju uslova za razvoj školskog sporta, a u ovoj godini smo podijelili značajan broj sportskih lopti i rekvizita svim školama na teritoriji naše opštine”, rekao je predsjednik Smolović.

Otvaranju teretane su prisustvovali i najbolji crnogorski odbojkaši, koji već drugu sedmicu borave u Bijelom Polju, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo. Predsjednik Smolović se zahvalio Odbojkaškom savezu Crne Gore, što je izabrao Bijelo Polje za obavljanje jednog dijela priprema i poželio uspjeh na predstojećem Evropskom prvenstvu.

“Vama, sportistima koji nosite grb Crne Gore i predstavljate našu državu na Evropskom prvenstvu, želim da poručim da ste plasmanom na prvenstvo Evrope već napravili veliki podvig, ali ujedno znam i za onu sportsku krilaticu “ko vjeruje u čuda, taj čuda i stvara”, koja je itekako prisutna u našem sportu.  Vjerujući u čuda, vi ste zajedno sa vaterpolistima, košarkašicama i košarkašima, rukometašicama i rukometašima, svojim plasmanima na velika takmičenja u ovoj godini, potvrdili domaćoj i međunarodnoj javnosti da smo izuzetna sportska nacija” istakao je predsjednik Opštine.

Selektor Veljko Bašić, se zahvalio svima u Bijelom Polju, koji pomažu da uslovi za trening i pripreme budu na visokom nivou.

“Mi smo i na početku kvalifikacionog ciklusa za plasman na Evropsko prvenstvo boravili u Bijelom Polju i mogu reći da se svi mi koji smo članovi reprezentacije Crne Gore, osjećamo jako prijatno u ovom gradu. Uslovi za rad su odlični, a jako mi je drago da se sportski sadržaji proširuju i što radite na unapređenju sportske infrastrukture”, rekao je selektor reprezentacije Crne Gore, Veljko Bašić.

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić je rekao da se ovim ulaganjem žele stvoriti uslovi za dalji razvoj sporta u našoj opštini, koji će sportistima pomoći u postizanju što boljih rezultata.

“Teretana ima preko 40 rekvizita, a fokus nam je bio na dobavljanju olimpiskog programa, koji je namijenjen za funkcionalnu snagu profesionalnih sportista, Cilj je da ova teretana stvori uslove da u bliskoj budućnosti imamo kvalitetne rezultate naših sportista”, rekao je direktor Maslovarić.

Predsjednik je podsjetio na činjenicu da se u Bijelom Polju sportom bavi oko 2000 djece, a da je za Opštinu važno što su klubovi završili ili su u završnoj fazi procesa preregistracije i usklađivanja sa novim zakonom o sportu.

“Do kraja ove godine se nadam da ćemo uspjeti da riješimo problem grijanja sportske dvorane, čime ćemo zaokružiti jednu cjelinu u dvorani “Nikoljac” po ugledu na moderne sportske centre. Na gradskom stadionu će se se graditi zapadna tribina, očekuje nas rekonstrukcija atletske staze i izgradnja potpuno novih fiskulturnih sala u osnovnim školama “Dušan Korać” i “Pavle Žižić”. Sve ovo što smo uradili ili planiramo da radimo je najbolja potvrda predanog rada Opštine Bijelo Polje i Vlade Crne Gore na unapređenju sportske infrastrukture i realizaciji definisanih ciljeva u oblasti sporta. Završetkom projekta koji će u narednom periodu biti realizovani, stvorićemo dodatne sportske sadržaje koji će biti u funkciji unapređenja ne samo sportske, nego i turističke ponude grada.”, zaključio je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Otvaranju teretane su pored reprezentativaca Crne Gore, prisustvovali i potpredsjednici Opštine Nermin Bećirović i Ernad Suljević, predstavnici najvećih sportskih klubova u našem gradu, kao i članovi Upravnog odbora JU Centar za sport i rekreaciju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button