Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BVAKids FestivalSlajder

“ODABERI ODBOJKU” u petak u Skoplju, Pljevlja i Bijelo Polje predstavljaju Crnu Goru

Najmlađe odbojkašice Rudara iz Pljevalja i najmlađi odbojkaši Jedinstvo Bemaxa iz Bijelog Polja predstavljaće Crnu Goru na petom “Dječijem Festivalu odbojke” za djecu sa Balkana, koji će se održati 14-16.juna u Skoplju (Makedonija), odlučilo je predsjedništvo OSCG.

Balkan Volleyball Kids Festival ili „Dječiji festival odbojke“ za djecu sa Balkana je projekat koji je pokrenula Balkanska odbojkaška Asocijacija sa ciljem promocije odbojke na našim prostorima. Kids Festival se do sada održavao u Kočaeliju i Istanbulu u Turskoj, Beogradu u Srbiji, a prošle godine su Podgorica i Crna Gora su imali čast da budu domaćini ove manifestacije, koja je okupila preko 120 djece iz 10 zemalja sa Balkana. Princip odabira ekipa koje će predstavljati Crnu Goru je da svake godine ide drugi grad, a na prethodnim Festivalima, Crnu Goru su predstavljala djeca iz Podgorice, Herceg Novog i Bara, a jedne godine je išla i kombinovana ekipa iz više gradova.

Ovaj Festival za cilj ima promociju odbojke, a osim odbojkaškog dijela, sva djeca će biti upoznata i sa kulturnim sadržajima grada koji obilaze. Sva djeca će na kraju događaja dobiti zlatne medalje. Ovogodišnji slogan takmičenja je “ODABERI ODBOJKU”. Takmičenje se igra po principu da u svakoj ekipi ima 6 dječaka i 6 djevojčica, a na terenu su u svakom trenutku po 3 dječaka i 3 djevojčice.

Na ovoj manifestaciji, osim djece iz Crne Gore, učestvovaće i djeca iz zemalja članica Balkanske odbojkaške asocijacije: BJR MAKEDONIJA, SRBIJA, BOSNA I HERCEGOVINA, GRČKA,  BUGARSKA, TURSKA, MOLDAVIJA, RUMUNIJA, ALBANIJA i KOSOVO.

Crnu Goru predstavljaće (djevojčice rođene 2006. i mlađe i dječaci rođeni 2005. i mlađi):

Jana Šćepanović (Rudar Pljevlja)

Andrea Klačar (Rudar Pljevlja)

Mia Marić (Rudar Pljevlja)

Milena Smolović (Rudar Pljevlja)

Zana Čakar (Rudar Pljevlja)

Marija Lazarević (Rudar Pljevlja)

Jefto Kojović (Jedinstvo Bemax Bijelo Polje)

Nemanja Veličković (Jedinstvo Bemax Bijelo Polje)

 Matija Veličković (Jedinstvo Bemax Bijelo Polje)

 Ahmed Salković (Jedinstvo Bemax Bijelo Polje)

 Meris Kuč (Jedinstvo Bemax Bijelo Polje)

 Emir Idrizović (Jedinstvo Bemax Bijelo Polje)

Treneri: Milorad Perović (Rudar Pljevlja) i Mladen Miladinović (Jedinstvo Bemax Bijelo Polje)

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button