Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSlike

Novi poraz od Slovačke, treći set budi nadu (FOTO)

Puno manji otpor nego u Podgorici, pružile su odbojkašice Crne Gore Slovačkoj u prvoj utakmici drugog kvalifikacionoj turnira, koji se igra u Nitri, pa su poražene rezultatom 3:0 (25:14, 25:10, 25:23). Prva dva seta naše djevojke kao da su prespavale, uzalud je selektor Nikola Masoničić pozivao tajm-aute i na njima probao da ih motiviše i mobiliše, govoreći im da je značajno podići nivo igre uoči utakmice sa Finskom, koja će odlučiti drugog putnika na Evropsko prvenstvo, uz neprikosnovenu Slovačku. Tek kad je na parket, uz Nikoletu Perović, Anu Veljković i Jelenu Cvijović, poslao podmlađenu postavu, u kojoj su bile Simona Petranović, koja je igrala od početka, te Mina Dragović, Dušanka Petrović i Marija Šušić, uz libera Melisu Cenović, otpor je postao jači, pa je Crna Gora u većem dijelu susreta imala prednost. Najveća je iznosila tri poena 10:7, Slovakinje su preokrenule, ali naše su i pored toga uglavnom vodile, sve do 21:20. Nakon toga Slovakinje su povele, prvu meč loptu imale na 24:22, a iskoristile su drugu.

“Slovačka je još jednom pokazala da je u ovom trenutku kvalitetnija reprezentacija od nas. Prva dva seta su protekla u dominaciji Slovačke, u trećem setu smo uspjeli da nađemo raspoloženu postavu i taj dio igre smo odigrali onako kako smo se nadali da ćemo igrati čitav meč. Sjutra nas očekuje meč protiv Finske koji je za nas ključan i nadam se da ćemo odigrati kao što smo igrali danas treći set”, kazao je poslije utakmice naš selektor Nikola Masoničić.

Prethodno, domaćin je u prvom setu poveo 11:1, u drugom 5:1, pa se pitanje pobjednika tih setova nijednog trenutka nije postavljalo.

Crna Gora u petak igra protiv Finske sa početkom od 17.30 časova.

Slovačka – Crna Gora 3:0 (25:14, 25:10, 25:23)

Nitra – Gradska dvorana. Igrano bez prisustva publike.

Sudije: Tilman (Mađarska), Burkevic (Poljska).

Slovačka: Abrahamova 8, Kosekova 3, Palgutova 9, Smješkova, Jancova (libero), Radosova 6, Kriškova, Hrušecka 3, Fričova 14, Kohutova, Sunderlikova 8, Kormendjova, Magdinova, Žernovic 7.
Crna Gora: Veljković 5, Perović 7, Cvijović 6, Cenović (libero), Tuševljak, Roganović, Petranović 1, Vukčević, Šušić 1, Petrović 2, Đurović 3, Labović (libero), Dragović 4.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button