Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)SeniorkeSlajder

Nešić: Poštujemo svakoga, ali najviše poštujemo nas

Danas se u hotelu Aurel okupila ženska seniorska reprezentacija Crne Gore i nakon sastanka sa predsjednikom OSCG Cvetkom Pajkovićem, produžila za Bijelo Polje, gdje će odraditi prvi dio priprema.

Tim povodom održana je press konferencija povodom okupljanja ženske seniorske reprezentacije.

Pressu su u ime reprezentacije prisustvovali novi selektor Dragan Nešić i kapiten Tatjana Bokan.

“Hvala Odbojkaškom savezu Crne Gore, hvala Crnoj Gori što mi je dala jednu lijepu šansu”, obratio se na početku novinarima Dragan Nešić.

Naša selekcija igraće u drugoj rundi protiv selekcija Bugarske, Rumunije i Švajcarske.

“Treba poštovati svakoga, i to ćemo raditi, ali ćemo najviše poštovati našu reprezentaciju. Svaka čast Bugarskoj, Rumuniji i Švajcarskoj, međutim mi želimo da imamo ambicije. U suprotnom, zašto smo se ovdje skupili? Nema potrebe da se bavimo turizmom. Ne želim da moja ekipa bude pod bilo kakvim stresom, ne rezultatskim, nego stres da moramo nešto da uradimo. U ovom trenutku mi nemamo rezultatski cilj, ali imamo želim da probamo da djevojke prihvate moju filozofiju, da je prihvate kao nešto što može da bude put i da dovede do nekih rezultata. Ove kvalifikacije će biti jako teške za nas, ali turnir je turnir je turnir, i svašta može da se desi. Sa ovim ne želim da kažem da idemo da osvajamo turnire, ali ne idemo da se predajemo, već da budemo motivisani, da radimo najbolje što možemo. A za nedjelju dana ću moći da vidimo šta je to najbolje, mnogo stručnije nego sada.”

zenska seniorska reprezentacija okupljanje seniorke crna gora odbojka odbojkaska dragan nesic tatjana tanja bokan press 2

Poziv u reprezentaciju su zbog obaveza prema školovanju u Americi, odnosno na fakultetu, obaveza sa klubom i zbog zdravstvenih problema morale da otkažu Iva Vujošević, Milana Rovčanin, Marijana Mašanović i Marija Sandić. Ekipi će se, nakon završetka kadetske Balkanijade, pridružiti i kadetkinje sa spiska, uz Mariju Šušić i Kseniju Dević, koje su naknadno pozvane. Elza Hadžisalihović je počela pripreme sa klubom u Francuskoj i nije bila na okupljanju, a datum njenog dolaska će biti poznat naknadno.

“Sve igračice su zdravstveno u redu. Imamo nekoliko igračica koje zbog fakulteta, obaveza, problema sa kolima, jer je, nažalost, libero udaren kolima, pa neće moći da se odazovu pozivu. Nadamo se da će sve biti u redu. Reprezentacija je dobrovoljna, za nju treba da se igra srcem i željom. Od danas će u reprezentaciji biti samo djevojke koje to žele srcem. Samo tako možemo da ostvarimo rezultate”, kazao je Nešić.

“Do 23. ćemo biti u Bijelom Polju, 10. putujemo za Grčku, iz Grčke za Sofiju, a onda za Rumuniju gdje ćemo biti dva dana i onda putujemo za Pjatra Njamc da kvalifikacije, na drugi turnir.
Tri kontrolne utakmice zvanične sa Grčkom, a od 29. avgusta će u Baru biti prisutna moja ekipa, u kojoj igraju Ivana Đerisilo i Suzana Ćebić. Imam dobru ekipu koja će u nekom dijelu moći da nam pomognu, za zajednički trening zatvorenog tipa.”

zenska seniorska reprezentacija okupljanje seniorke crna gora odbojka odbojkaska dragan nesic tatjana tanja bokan press 3

Tanja Bokan poželjela dobrodošlicu novom selektoru.

– Svi ga sa nestrpljenjem dočekujemo, pošto nam je, zaista, falilo da sve pređe na viši i ozbiljniji nivo. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja, a curama srećan početak.

“Upoređujući iskustva starog i novog selektora, to mi dozvoljava da kažem da će to biti za dozu ozbiljnije, a nadam se da ćemo mi to demonstrirati na treninzima i utakmicama. Jako kratak period je pred nama da bismo mi nešto mnogo više pokazale, nadam se da će saradnja nastaviti i da ćemo iz godine u godinu pokazavati sve veći napredak. Sve promjene su, nadam se, uvijek na bolje. Srećna sam što je Dragan došao, nisam imala sreću da sarađujem sa njim. Poznajem njegovog brata, jer sam igrala u Srbiji kada je njegov brat Goran vodio Radnički.”

Dragan Nešić se tu osvrnuo i na prethodnika na klupi Crne Gore, Vladimira Milačića.

“Vlado je jedan divan čovjek, poznajem ga godinama, koji je ostavio divnu reprezentaciju, pa o njemu uopšte ne diskutujemo, nasljeđujemo nešto jako dobro.”

zenska seniorska reprezentacija okupljanje seniorke crna gora odbojka odbojkaska

Nešić je pozvao i sve zainteresovane trenera da učestvuju u radu i pomognu, ali isto tako i nešto novo nauče.

“Pozvao bih sve trenere u Crnoj Gori, da učestvuju u treninzima aktivno. Ne zovem skupljače lopti, jer to mogu i ja da radim, i radim. Trebaju mi kolege spremne da pomognu i možda nešto ukradu. Jer, ovo što radimo je zanat, i ja kradem i dan danas, u tome nema ništa loše.”

Nešić se još jednom osvrnuo na kvalifikacije.

“Rumunija i Bugarska su na rang listi ispred nas, ali mi se spremamo da zaigramo protiv njioh kako treba i dolikuje. Još je prerano najavljivati konačan ishod, čekamo da vidimo u kojem sastavu će se pojaviti sve selekcije, pa i mi.”

Dragan Nešić i Tatjana Bokan su iskoristili priliku i da čestitaju juniorkama osvajanje bronze na Balkanskom prvenstvu, kao i kadetkinjama na ulasku u polufinale, koje igraju večeras u 20 časova protiv Turske (SC Topolica Bar).

“Nadam se da ćemo mi krenuti njihovim stopama, iako bi trebalo da bude obratno”, rekla je Tanja.

Draganu Nešiću u radu će pomagati Milan Marković i Jovan Ćulafić, dok će kondicioni trener biti Nenad Đurović. Statističar reprezentacije je Pavle Drecun, a fizioterapeut Damir Zejnilović.

Spisak:

TEHNIČARI

MARIJA BOJOVIĆ – LUKA BAR

EVGENIJA MILIVOJEVIĆ – GALEB

TAMARA ROGANOVIĆ – TENT

MARIJA ŠUŠIĆ – GALEB

PRIMAČI

TATJANA BOKAN –  PGN POPSIVO

KSENIJA IVANOVIĆ – TELEKOM BAKU

DRAGANA PERUNIČIĆ – AMIENS

NIKOLETA VUJOVIĆ –  GALEB

DANIJELA DŽAKOVIĆ – JEDINSTVO UZICE

JELENA CVIJOVIĆ – ASC PENICILINA IASI

IVONA NEDIĆ – ŽOK NIKŠIĆ

MILENA BURZANOVIĆ – ŽOK BUDVA

JELENA ĐUROVIĆ – ŽOK BUDVA

KATARINA ĆAĆIĆ – GALEB

KOREKTORI

NIKOLETA PEROVIĆ – CSU TARGU MURES

ELZA HADŽISALIHOVIĆ – LUKA BAR

TEODORA ČAVIĆ – GALEB

JOVANA VUKČEVIĆ – GORICA SLOVENIJA

KATARINA BUDRAK – MORAČA

DIJANA VUKOVIĆ – LUKA BAR

SREDNJI BLOKERI

ANDREA LAKOVIĆ – USC MUNSTER

ANA OTAŠEVIĆ – DEVELOPRES RZESZOW

MARIJA MILOVIĆ – STELLA CALAIS

TAMARA VUČETIĆ – RUDAR

SAŠKA ĐUROVIĆ – MORAČA

MINA DRAGOVIĆ – MORAČA

LIBERI

MELISA CENOVIĆ – LUKA BAR

KSENIJA DEVIĆ – LUKA BAR

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button