Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Igre malih zemaljaSenioriSeniorke

Najveće ambicije na Igrama malih zemalja

U Budvi danas počinju pripreme ženske i muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore za Igre malih zemalja, koje se od 27. maja do 1. juna održavaju u Crnoj Gori. Tim povodom u Odbojkaškom savezu Crne Gore održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili selektor ženske reprezentacije Nikola Masoničić, kapitenka Tatjana Bokan, selektor muške reprezentacije Veljko Bašić i reprezentativac Ivan Ječmenica. Obje reprezentacije danas se okupljaju u Budvi, gdje će i igrati mečeve na Igrama malih zemalja.

„Još nisam imala priliku da se vidim sa djevojkama i nadam se da će doći zdrave, da će zdravstveni bilten biti dobar. Što se mene lično tiče, priključila sam se i selektoru sam rekla da ću biti na raspolaganju, ali da li ću biti u mogućnosti da zaigram i da li ću sa te strane moći da pomognem ekipi, ostaje da se vidi. I narednih nedjelju dana moram da radim terapije, jer sam se prije mjesec dana povrijedila u klubu. Povreda nije bezazlena, ne smijem rizikovati da se pogorša, ali ukoliko budem u mogućnosti, a Savez je obezbijedio da radim terapije, sa zadovoljstvom ću i na terenu pomoći djevojkama. Iskreno mislim da ne bismo trebale da imamo problema, neovisno od toga hoću li ja igrati. Mislim da su djevojke spremne i mogu da obećam da ćemo donijeti zlato Crnoj Gori. Istina da su nam ove ekipe već četiri godine totalna nepoznanica, ali kada smo igrale protiv njih prije četiri godine, bez ikakvih problema i bez izgubljenog seta smo osvojile Igre malih zemalja. I naša ekipa je mnogo napredovala, istina ima i jako puno mladih djevojaka koje su se priključile, ali mislim da kvaliteta zaista ne manjka i da zasluženo nosimo ulogu favorita” izjavila je Tatjana Bokan, kapiten ženske seniorske reprezentacije.

Ženska reprezentacija za protivnike će imati Lihtenštajn (28.maj), Kipar (29.maj), San Marino (30. maj), Luksemburg (31. maj) i Island (1. jun). Sve utakmice naša reprezentacija igra od 11 časova.

„Danas se okupljamo, počinjemo pripreme, a skoro sve igračice su se odazvale, sve su došle raspoložene, sve su spremne. Malo nas je poremetila Tanjina povreda, ali iskreno se nadam da će do početka turnira i ona biti spremna. Iz razgovora sa igračicama znam da dolaze spremne da daju maksimum, prvo na pripremama, a onda i na turniru. Ovo je lijepa prilika za žensku odbojku da probamo da osvojimo zlato, mislim da po kvalitetu to zaslužujemo i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Nadam se da će na pripremama sve djevojke biti zdrave i spremne, a da ćemo na Igrama malih zemalja napraviti dobar rezultat, što bi bio lijep uspjeh za žensku odbojku. Ako je kapiten ovakav optimista, ne vidim zašto i mi ostali ne bismo bili” izjavio je Nikola Masoničić, selektor ženske seniorske reprezentacije.

Muška reprezentacija neće biti u najjačem sastavu, ali ambicije su identične kao i kod djevojaka.

„Nismo u kompletnom sastavu, ali mislim da neće biti problema za nas. Prije svega, apsolutni smo favoriti i mislim da ćemo opravdati tu ulogu i da ćemo osvojiti zlatnu medalju. Ovo je, takođe, i prilika za neke mlađe igrače da se dokažu i iskoriste šansu koju su dobili. Oni će imati veliki motiv, jer slijede pripreme za Evropsko prvenstvo, pa će moći da se vidi na koga može da se računa u budućnosti. Očekujem da mlađi igrači pokažu kvalitet, a samim tim da kao reprezentacija dođemo do zlatne medalje. Što se tiče protivnika, mislim da su Kipar i Luksemburg najozbiljniji rivali. Nismo nastupali na Igrama malih zemalja već četiri-pet godina, a posljednji put kada smo nastupili osvojili smo zlato, tako da mislim da ćemo i ovaj put osvojiti najsjajnije odličje i tako doprinijeti da Crna Gora ostvari što bolji ukupni plasman” izjavio je Ivan Ječmenica.

Protivnici muške reprezentacije biće: Island (28. maj, 16 časova), Luksemburg (29. maj, 20 časova), Kipar (30. maj, 18 časova), San Marino (31. maj, 18 časova) i Monako (1. jun, 18 časova).

„Ovo je početak naše takmičarske sezone. Danas počinju pripreme, a to su ujedno i pripreme za Evropsko prvenstvo. Iskoristiću ovaj period da probam neke mlađe igrače, koje sam vidio prije mjesec dana, kada sam obišao klubove. Odlučio sam se da podmladim ekipu, neki igrači nisu mogli doći zbog povreda, kao što su Vojin Ćaćić ili Miloš Ćulafić, ali princip je da polako spremam budućnost crnogorske odbojke, u smislu da mlade igrače uvodim u prvu ekipu. Mislim da je dobro da imamo širi izbor igrača, jer znamo da će pripreme za Evropsko prvenstvo biti duge i da je to elitno takmičenje. Jako mi je bitno da mladi igrači osjete atmosferu prve ekipe. To je lijepa kombinacija, jer ima jedna grupa mladih igrača, zatim grupa igrača u prelaznim godinama, kao što je Babić, i grupa iskusnih igrača. Oni bi trebali da daju ne samo primjer nego i ritam svemu tome.  Naravno, očekujem da na Igrama malih zemalja budemo prvi, igramo kod nas i mislim da imamo kapacitet i mogućnost da to ostvarimo. Mislim da nam je Luksemburg glavni konkurent, s obzirom na to da imaju dva igrača koji nastupaju u Italiji. Spremaćemo utakmicu po utakmicu, ali mislim da je najbitnije da se koncentrišemo na našu igru. Do sada smo vidjeli da, ako stvarno igramo našu igru i radimo ono što smo predvidjeli, možemo da uspijemo i protiv puno jačih ekipa” izjavio je Veljko Bašić, selektor muške seniorske reprezentacije.

Spisak ženske reprezentacije:

TEHNIČARI: Tamara Roganović (Boroe Stara Zagova, BUL), Marija Šušić (Tent, SRB), Tijana Tvrdišić (Galeb Poliklinika Hipokrat);

PRIMAČI SERVISA: Tatjana Bokan (Bekescsabai Roplabda Sport Kft, HUN), Jelena Cvijović (AC Makedones, GRE), Milena Burzanović (Luka Bar), Katarina Budrak (Asptt Mulhouse V.B, FRA), Marija Tuševljak (Galeb Poliklinika Hipokrat), Danijela Džaković (Formis Rogoza, SLO);

SREDNJI BLOKERI: Marija Milović (Saint-Raphael Varvolley, FRA), Andrea Laković (CSM Targoviste, ROU), Saska Đurović (Tent SRB), Teodora Rakočević (Morača);

KOREKTORI: Nikoleta Perović (Bekescsabai Roplabda Sport Kft, HUN), Dijana Vuković (Luka Bar), Nevena Vukčević (Galeb Poliklinika Hipokrat);

LIBERA: Melisa Cenović (Luka Bar), Anja Pejović (Vizura, SRB).

Selektoru Masoničiću u radu će pomagati pomoćni treneri Predrag Đonović, Marko Radusinović, statističar Zlatko Ćaćić, doktor Miroslav Kezunović i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Spisak muške reprezentacije:

TEHNIČARI: Rajko Strugar (Ethnikos MGS Alexandroupoli, GRE), Nikola Radonić (Budva)

PRIMAČI SERVISA: Marko Bojić (Sporting Clube POR), Jovan Delić (Budva), Božidar Ćuk (Clubul Sportiv Dinamo, ROU), Ivan Zvicer (Budva), Slobodan Bojić (Nanjing, CHN),

SREDNJI BLOKERI: Gojko Ćuk (Nice VB, FRA), Ivan Ječmenica (Volley Club de Cambrai, FRA), Blažo Milić (Budućnost Capital Plaza), Luka Babić (Chenois Volleyball Club, SUI),

KOREKTORI: Aleksandar Minić (Jakarta Pertamina Energi) , Milutin Pavićević (Budućnost Capital Plaza),

LIBERO: Nikola Lakčević (Clubul Sportiv Dinamo, ROU)

Selektoru Bašiću u radu će pomagati pomoćni treneri Srđan Popović, Darko Prebiračević, Balša Radulović, statističar Nemanja Zenović, doktor Miroslav Kezunović i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button