Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEV

Nagradni fond za evropska prvenstva po milion eura

Nagradni fond za evropska odbojkaška prvenstva, koja se održavaju ove godine, biće rekordan i iznosi po milion eura i u muškoj i u ženskoj konkurenciji!

Takvu odluku je donio Administrativni bord Evropske odbojkaške konfederacije krajem februara, a nagrade su povećane u ukupnoj vrijednosti od 500.000 eura. Pobjednicima evropskih prvenstava i u muškoj i u ženskoj konkurenciji pripašće po 500.000 eura, poraženi finalisti dobiće po 250.000, trećeplasiranima pripada po 150.000, a četvrtoplasiranim ekipama po 100.000.

Ovo povećanje je izuzetno značajno, naročito jer dolazi u vrijeme kovid epidemije i pokazuje da je CEV na pravom putu oporavka evropske odbojkaške porodice i da ima snage da odgovori na izazove koje sa sobom nosi svjetska zdravstvena kriza.

Ove godine evropska prvenstva biće drugi put održana u ukupno osam zemalja (četiri zemlje u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji), te uz učešće po 24 reprezentacije u obje konkurencije. Takav sistem ostvario je veliki uspjeh 2019. godine, jer je šampionate putem sajta vidjelo oko pola miliona ljudi i još oko milion putem TV ekrana i interneta.

Evropsko prvenstvo za žene održaće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bulgarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž-Napoki (Rumunija). Borbe za medalje biće u Beogradu.

Šampionat za muškarce biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Sama završnica održaće se u Katovicama.

Nastup na EP pokušaće da izbore i muška i ženska reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama koje su na programu u maju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button