Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Razno

Ministarstvo sporta objavilo konkurs za sufinansiranje saveza i klubova

Ministarstvo sporta Crne Gore raspisalo je danas konkurs za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2018. godini.

Pravo učešća imaju sportski subjekti koji su u skladu sa Zakonom o sportu registrovani za obavljanje sportske djelatnosti u Registru sportskih organizacija.

Prema konkursu, neophodno je dostaviti popunjeni obrazac za prijavu, program aktivnosti za 2018. godinu, Rješenje o upisu u Registar sportskih organizacija, izvještaj o realizaciji programa iz prethodne godine, dokaz iz Uprave za isnpekcijske poslove da protiv subjekta nije pokrenut postupak privremene zabrane obavljanje sportske djelatnosti.

Potrebno je dostaviti i potvrdu o likvidnosti sportskog subjekta, dokaz iz Poreske uprave da nema neizmirenih obaveza i izjavu ovlašćenog lica u sportskom subjketu o istinitosti podataka navedenih u prijavi.

Saopšteno je da će se kriterijumi na osnovu kojih se vršiti raspodjela sredstava odnositi prije svega na doprinosu programa u ostvarivanju javnog interesa u određenoj oblasti sporta, na sportove koji su na programu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, ali i oni koji su prepoznati od strane Međunarodnog Olimpijskog komiteta, a nijesu na programu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

“Imaćemo u vidu i učešće sportskog subjekta na domaćim i inostranim takmičenjima, uz sportske rezultate u 2017. Među kriterijuma je i zastupljenost trenera i stručnjaka osposobljenih za rad u sportu, zajedno sa drugim izvorima finansiranja sportskih subjekata”, piše u Konkursu Ministarstva sporta za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2018. godini.

Saopšteno je da će kod programa sportskih subjekata posebno cijeniti masovnost djece u sportskoj organizaciji, stipendiranje reprezentativaca Crne Gore, kao i učešće na prestižnim međunarodnim takmičenjima u organizaciji zvaničnih federacija određenog sporta.

“Podsjećamo, na dužnost sportskih subjekata da dodijeljena sredstva koriste namjenski, za realizaciju programa za koje su ih dobili, u skladu sa ugovorom koji se zaključuje između sportskog subjekta i ministarstva, ali i na njihovu obavezu da po završetku realizacije programskih aktivnosti, ministarstvu dostavljaju finansijski izvještaj o utrošenim sredstvima. Pored godišnjeg, sportski subjekti dužni su da dostavljaju i kvartalne izvještaje o utrošenim sredstvima”, piše u Konkursu Ministarstva sporta.

Rok za prijavu na konkurs je do 18. januara.

Detaljnije informacije, kao i potrebne obrasce možete pronaći na OVOM LINKU.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button