Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGRaznoSlajderSlikeVideo

Miljković, Gerić i Vušurović gostovali pred punim amfiteatrom (FOTO + VIDEO)

Sportsko društvo “Ekomen” u saradnji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore, ugostilo je na Ekonomskom fakultetu u okviru tribine “Najbolji najboljima” velike odbojkaške šampione i zlatne jugoslovenske olimpijce Ivana Miljkovića, Andriju Gerića i Igora Vušurovića. Prepun amfiteatar “Montenegro”, uz prisustvo više od 300 studenata, profesora, saradnika i prijatelja Sportskog društva Ekomen, dočekao je velike šampione, a poseban doček priređen je i moderatoru tribine, poznatom sportskom novinaru, Nebojši Šofrancu.

Tribini je prisustvovao i Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, koji je takođe pozdravio prisutne i postavio pitanja gostima.

Gosti su sa studentima podijelili svoje iskustvo, kako iz vremena kada su igrali na najvišem nivou, tako i sadašnje, kada su takođe vrlo uspješni u poslu kojim se bave. Tako je Ivan Miljković, godinu dana po završetku karijere prvi potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, ali i student druge godine Ekonomskog fakulteta; Igor Vušurović je nakon brojnih poslovnih aranžmana trenutno u Crnogorskom olimpijskom komitetu, direktor Igara malih zemalja Evrope 2019, dok je Andrija Gerić diplomirani psiholog koji se privatno bavi mentalnom pripremom sportista.

Ivan Miljković je studentima poručio da novac ne treba da bude cilj, već posljedica dobro urađene stvari. A da nije sve u novcu objasnio je kroz brojne primjere. Između ostalog, rekao je da kada ga pitaju “Koliko je novca zaradio tokom karijere?” njegov spreman odgovor glasi “Ne znam stvarno koliko sam zaradio. Ali, ono što sigurno znam je da sam osvojio skoro sve”. Takođe, naglasio je da se kroz rad, trud i strpljenje svako u određenom momentu nađe ispred “zlatne kočije” i samo je pitanje da li su ljudi u datom momentu svjesni prilike i šanse i da li se plaše da uđu u nju. Posebno je kroz lični primjer istakao i značaj porodice i te vrste sigurnosti i stabilnosti za postizanje uspjeha.

Igor Vušurović je u uvodnom dijelu izlaganja zahvalio Ivanu i Andriji što su prihvatili poziv i zahvalio prisutnima na srdačnom dočeku, ali i iskoristio priliku da čestita Sportskom društvu “Ekomen” vrijedan jubilej – 10 godina postojanja, uz želju da ih bude još mnogo. Naglasio je da je on uvijek dostupan za studente, te da se na Ekonomskom fakultetu osjeća kao domaćin. Iz tog razloga predložio je da akcenat bude na pitanja gostima Ivanu i Andriji. Ipak, iskoristio je priliku da se nadoveže na priču o zlatnoj kočiji istakavši da je njihova generacija koja je osvojila olimpijadu u Sidneju, vrijedno radila i trenirala dnevno i po 8 sati, te da “zlatna kočija” dolazi samo ako zaslužite. Takođe istakao je značaj bavljenja sportom, kroz prizmu druženja, kontakata i sticanja ogromnog iskustva, te pozvao zainteresovane studente da se uključe u organizaciju Igara malih zemalja Evrope koje će se održati 2019. godine u Crnoj Gori.

Andrija Gerić je dobio zanimljivo pitanje iz publike “Vladimir Grbić ili Žiba?”. Njegov odgovor, na oduševljenje prisutnih glasio je “Žiba i Grbić su bili odlični igrači ali ja bih izdvojio Gorana Vujevića”. Uz to, istakao je da je velika čast i zadovoljstvo biti dio njihove generacije, i biti prijatelj sa ostalim članovima tadašnje reprezentacije, naglasivši da njihova prijateljstva i veze traju i danas. Posebno je naglasio značaj timskog u ostvarivanju krupnih rezultata, ali i značaj sposobnosti čovjeka da se u momentu kada nastupi poraz, suoči sa istim i krene iznova. U tom smislu, istakao je da je Ivan Miljković, po njegovom mišljenju bio neko ko je mogao najbrže da se izbori sa porazom, uz sposobnost da se još motivisaniji posveti budućim pobjedama, te da je to jedan od recepata koji ga je doveo do toga da postane jedan od najboljih odbojkaša svih vremena.

Pored navedenog tretirana su i pitanja kumovskih veza, bračnih odnosa, noćnih izlazaka, al ii uticaja politike i ekonomije na sport, a kompletan sadržaj tribine možete pogledati:

Ovaj događaj podržali su Štamparija Grafo Press d.o.o., Metropolis, Cashback World, Spa Medica, RTCG, Vijesti, Dan, Portal Reprezentacija.me, MNE sport, Agencija MediaSport, Odbojkaški savez Crne Gore, Ministarstvo sporta, Crnogorski olimpijski komitet i Studentski sportski savez Crne Gore.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button