Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU17 (M)U17 (Ž)

Miladinović objavio širi spisak U17 reprezentacije

Selektor U17 ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Mladen Miladinović, saopštio je širi spisak odbojkašica za 1.rundu Zonskih kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo 2023, koja će se odigrati 18-22. januara 2023. godine u Ankari (Turska).

Na kvalifikacionom turniru će pored reprezentacije Crne Gore, učestvovati i selekcije Turske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Kosova i Moldavije. Direktan plasman izboriće samo prvoplasirana ekipa, dok će naredne 4 selekcije po plasmanu izboriti 2.rundu kvalifikacija, koje će se igrati u aprilu 2023.godine.

Evropsko prvenstvo 2023. u konkurenciji pionirki (odbojkašice rođene 2007. i mlađe) odigraće se od 11. do 22. jula 2023. u Vrnjačkoj Banji (Srbija) i Bekeščabi (Mađarska) uz učešće 16 reprezentacija.

Na širem spisku selektora Miladinovića su:

Tehničari:

Kristina Vukčević (Budućnost volley)
Staša Knežević (Luka Bar)
Milena Smolović (Rudar)
Aleksandra Rajović (Mediteran)
Jelena Kosović (Galeb Liko Soho Group)

Primači servisa:

Darja Popović (Budućnost volley)
Marija Popović (Morača)
Sara Belojević (Budućnost volley)
Marija Nikezić (Luka Bar)
Lina Milivojević (Akademija)
Sofija Labović (Luka Bar)
Ivana Šebek (Jedinstvo)
Anđela Stojanović (Galeb Liko Soho Group)

Srednji blokeri:

Lana Maković (Luka Bar)
Sara Lopičić (Akademija)
Lana Rakočević (Budućnost volley)
Anđela Ćinćur (Jedinstvo)
Anastasija Bogojević (Morača)
Andrijana Radulović (Mediteran)
Jelena Damjanović (Morača)

Korektori:

Andrijana Merdović (Jedinstvo)
Matea Kovačec (Gimnazijalac)
Aleksandra Vučković (Albatros)
Zana Čakar (Rudar)
Magdalena Kuburović (Luka Bar)

Libera:

Iva Radonjić (Morača)
Dina Čičić (Budućnost volley)
Nikolina Raonić (Jedinstvo)
Jovana Raketić (Galeb Liko Soho Group)
Nađa Šćekić (Mediteran)

Bugarska domaćin 1.runde kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo 2023 za odbojkaše u Podgorici

 

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je da će se Zonska, 1.runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. u konkurenciji odbojkaša do 17 godina (2007.godište i mlađi) odigrati od 18. do 22. januara u Sofiji, u Bugarskoj, a plasman na prvenstvo Evrope izboriće samo pobjednik. Na turniru će igrati Bugarska, Srbija, Grčka, Rumunija i Turska iz Balkanske odbojkaške asocijacije, kao i Engleska i Finska iz Sjeverno – evropske odbojkaške asocijacije (NEVZA).

CEV je saopštio da NEVZA neće organizovati turnir 1.runde kvalifikacija, pa se nijedna selekcija iz Sjeverno – evropske odbojkaške asocijacije neće direktno kvalifikovati za EP. Dvije prijavljene reprezentacije za kvalifikacije, Engleska i Finska, igraće na turniru u Sofiji, ali se njihovi rezultati neće računati u konačnoj tabeli BVA. Njihov međusobni meč će odrediti ko će se plasirati u 2.rundu kvalifikacija kao predstavnik NEVZA.

U17 Evropsko prvenstvo 2023. za odbojkaše (igrači do 17 godina, 2007. i mlađi) odigraće se od 19. do 30. jula 2023. u Podgorici, u Crnoj Gori uz učešće 16 reprezentacija.

Plasman na EP 2023. iz Zonske, I runde kvalifikacija izboriće pobjednici turnira u okviru BVA, EEVZA, MEVZA i WEVZA.

S obzirom da će u Sofiji igrati 5 reprezentacija iz BVA i da će pobjednik, odnosno najuspješnija selekcija iz BVA, obezbijediti učešće na prvenstvu Evrope, plasman u 2.rundu kvalifikacija će izboriti sve 4 preostale selekcije iz Balkanske odbojkaške asocijacije.

CEV je saopštio da će se 2.runda kvalifikacija odigrati od 20. do 23. aprila iz koje će plasman na EP ostvariti preostalih 11 reprezentacija.

Povezani članci

Back to top button