Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Reprezentacija

Sjeverna Makedonija bolja od Crne Gore na startu turnira u Skoplju

"Teška utakmica, što je i očekivano s obzirom na to da nam je prva otkako smo počeli pripreme. I pored poraza od 3:0, bilo je dobrih stvari, a siguran sam da ćemo u svakom narednom susretu pružati sve više, jer nam je cilj da formu tempiramo za početak Evropskog prvenstva", kazao je kapiten Vojin Ćaćić

U prvom kolu 45. Memorijalnog turnira “Branko Hadžiiljoski – Čajka”, koji se održava u Skoplju, Crna Gora je poražena od domaće selekcije Sjeverne Makedonije sa 3:0 (25:21, 28:26, 25:19). Crna Gora danas u drugom kolu igra protiv Slovačke, što će našoj selekciji biti posljednji meč na turniru, jer je selekcija Izraela otkazala nastup zbog pozitivnih slučajeva na COVID-19, pa je otkazan susret predviđen za subotu.

Evo šta o meču sa Sjevernom Makedonijom kaže naš selektor Veljko Bašić:

Za Crnu Goru su startovali Rajko StrugarMiloš ĆulafićVojin ĆaćićIvan ZvicerIvan JečmenicaBlažo Milić i kao libero Nikola Lakčević. Domaćin je bolje počeo meč, poveo 4:2, a ni tajm-aut našeg selektora Veljka Bašića nije mnogo promijenio tok stvari. Sjeverna Makedonija je povela sa 6:3, a prednost od dva do tri poena održavala je do sredine seta. Crna Gora je izjednačila na 13:13, a onda i povela sa 18:17 asom Miloša Ćulafića (u prethodnom poenu Blažo Milić je bio sjajan na bloku), da bi nakon odmora selektora domaćih Duška Nikolića Makedonci preokrenuli rezultat i odlijepili se na 23:19. U igru je tada ušao Marko Bojić, pa Milutin Pavićević, ali domaći su dobili prvi set sa 25:21.

I drugi set Makedonci su počeli vođstvom 2:0, pa 3:1, naši preokrenuli na 4:3, a protivnik na 5:4. Crna Gora je prvi put stekla dva poena prednosti (7:5), ali je domaćin opet preokrenuo na 8:7. Naša reprezentacija prvi put je povela sa tri razlike 19:16, međutim, opet su Makedonci preokrenuli (22:20), “crveni” izjednačili na 22:22, potom spasili dvije set lopte i izjednačili na 24:24, ali je domaćin dobio i taj dio igre – 28:26.

U trećem setu domaćin je bio razigran, naš tim pokušao da parira, ali u tome nije uspio, pa je Sjeverna Makedonija trijumfovala sa 3:0.

“Teška utakmica, što je i očekivano s obzirom na to da nam je prva otkako smo počeli pripreme. I pored poraza od 3:0, bilo je dobrih stvari, a siguran sam da ćemo u svakom narednom susretu pružati sve više, jer nam je cilj da formu tempiramo za početak Evropskog prvenstva”, kazao je kapiten Vojin Ćaćić.

Sjeverna Makedonija – Crna Gora 3:0

(25:21, 28:26, 25:19)

Skoplje – Dvorana “Boris Trajkovski”. Sudije: Nikola Sazdovski, Slavčo Zdravevski.

Sjeverna Makedonija: Angeloski (libero), G. Gjorgiev 2, Arsov, N. Gjorgiev 16, Milev 10, K. Ričliev (libero), Nakov, Ljaftov 13, T. Ričliev, Despotovski, Nikolovski (libero), Mađunkov 5, Ilijev, Kostić, Mihailov, Nikolov 6, Savovski.

Crna Gora: Minić, Kosović (libero), Babić, Zvicer 1, Strugar 3, Ćaćić 13, Lakčević (libero), Bojić 7, Ćunćur, Milić 8, Vukašinović, Ječmenica 4, Ćulafić 13, Peruničić, Pavićević, Dubak.

Povezani članci

Back to top button