Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvoReprezentacija

Kvalifikacije za evropska prvenstva u avgustu i septembru 2022.

Koje će zemlje biti domaćini EP 2023, odlučiće Administrativni bord CEV-a 18. decembra ove godine

Treći uzastopni nastup na evropskim šampionatima, odbojkaši Crne Gore pokušaće da izbore u avgustu 2022. godine, kada su na programu kvalifikacije u muškoj konkurenciji.

Kvalifikacije odbojkaša igraju se od 3. do 21. avgusta, u grupi će biti po četiri tima i igraće po sistemu svako sa svakim, kući i na strani. Naši odbojkaši u prošlim kvalifikacijama osvojili su prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Ovog puta Crna Gora u kvalifikacijama će nastupiti sa novim selektorom (konkurs za izbor je u toku), jer je nakon EP u Češkoj Veljko Bašić, sa kojim je naša selekcija oba puta izborila nastup na EP, podnio ostavku, a Upravni odbor OSCG je prihvatio.

Kvalifikacije odbojkašica igraju se od 20. avgusta do 11. septembra 2022. Biće to nova šansa da naše djevojke izbore prvi nastup na Evropskom prvenstvu.

Plasman na EP iz kvalifikacija izboriće po 12 reprezentacija u obije konkurencije. Na šampionatima će nastupiti po 24 selekcije.

Direktan plasman sa prethodnog Prvenstva Evrope izborilo je po osam najboljih reprezentacija, a u obje konkurencije po četiri zemlje biće domaćini. Ukoliko među selekcijama koje izbore plasman preko kvalifikacija bude neko od organizatora EP 2023, nastup će izboriti naredna selekcija po plasmanu.

Koje će zemlje biti domaćini EP 2023, odlučiće Administrativni bord CEV-a 18. decembra ove godine.

Na EP u obije konkurencije, 24 selekcije će biti podijeljene u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, a potom slijede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mjesto i finale.

Povezani članci

Back to top button