Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Beach Volley

Krupac 2015: Bavaria slavila u ženskoj konkurenciji

Ekipa Bavarie osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji prvog dana Festivala odbojke na pijesku pod nazivom “Krupac 2015 Beach Volley”, koji organizuju turističko sportski kompleks Krupac Mont i odbojkaški klubovi Nikšić, Sutjeska i Volley star.

Na turniru su učestvovale 4 ekipe, pored pobjednika nastupili su i Nikšićko pivo, Nikšićki mlin i Gorštak iz Kolašina. Igralo se na terenu smanjenih dimenzija (mini volley), 3 na 3, u dva dobijena seta.

Bavaria je do prvog mjesta došla pobjedama nad Nikšičkim pivom  2:1 (15:11, 12:15, 15:9), i u finalu protiv Nikšićkog mlina 2:0 (15:12, 21:19).

Treće mjesto pripalo je ekipi Gorštaka, koja je savladala Nikšićko pivo 2:1 (15:9, 15:12, 10:15), a prethodno je u polufinalu goste iz Kolašina porazio Nikšićki mlin 2:0 (15:9, 15:11).

krupac odbojka na pijesku festival niksic beach volleyball montenegro expand the net 2

Za prvoplasiranu ekipu igrale su Jana Bulajić, Daša i Tijana Vulanović. Za Nikšićko pivo nastupile su Milica Đilas, Darija Đurović i Sofija Nikolić. Nikšićki mlin nastupio je u sastavu Marija Bojić, Sanja Đukanović i Milica Bulajić, dok su ekipu Gorštaka predstavljale Martina Labović, Katarina Palević, Milena Drakul i Maša Obrenović.

Takmičenje je na kratko prekinuto zbog jakog pljuska, ali zahvaljujući naporima organizatora sve je završeno u najboljem redu. Najboljima su uručene medalje i diplome.

Generalni sekretar Odbojkaškog kluba Sutjeska Marko Žižić bio je zadovoljan prikazanim nakon prvog takmičarskog dana.

“Izuzetno sam zadovoljan prikazanom igrom. Djevojčice su bile požrtvovane, borile se za svaki poen. Iako se u prvi plan stavlja druženje, ostaje žal što u ovoj konkurenciji nije nastupilo više ekipa iz našeg grada. Posebno se zahvaljujem ekipi Gorštaka, koja je svojim dolaskom uveličala turnir”, rekao je Žižić za portal Mladi Nikšića.

krupac odbojka na pijesku festival niksic beach volleyball montenegro expand the net  3

On smatra da će Festival odbojke na pijesku imati, prije svega, edukativnu funkciju i probuditi interesovanje za odbojku kod najmlađih.

“Odbojka nije popularna kao ranije, sve manje je djece koja pohađaju omladinske škole bilo kog od nikšićkih klubova. Tome je doprinijela i teška finansijska situacija, pa klubovi ne mogu da organizuju ni domaće utakmice, a kamo li priušte gostovanja. Pokušaćemo da u predstojećoj sezoni, uz pomoć sponzora, vratimo naš klub u vrh crnogorske odbojke”, kazao je Žižić i zahvalio se portalu Mladi Nikšića na konstantnoj medijskoj podršci.

Zbog nedovoljnog interesovanja učesnika danas neće biti takmičenja u miksu, kako je prvobitno planirano, tako da će na programu biti eliminacioni dueli u muškoj konkureciji.

Polufinalni i finalni mečevi muških ekipa počinju u nedjelju od 10 časova.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button