Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiSlajderU18 (Ž)

Kadetkinje treće na Sardiniji, Masoničić: Turnir odlična priprema za Balkanijadu

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobjedom nad ekipom “Don Colleoni” završila je nastup na prijateljskom turniru “Sardinija Čelendžer”, na kojem je osvojila treće mjesto.

Turnir je trajao od 21-24. juna i održao se na Sardiniji (Italija). Pored Crne Gore, na turniru su učestvovale i ženska kadetska reprezentacija Rusije, Tent (Obrenovac), Pallavolo Don Colleoni, Sg Prenzlauer Berg Berlino, Quadrifoglio Portotorres, Sardinija.

“Prije svega želio bih da zahvalim OSCG i selektoru ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Draganu Nešiću što su nam omogućili da učestvujemo na jednom ovakvom turniru, koji je po meni najbolje organizovan turnir na kome sam ja učestvovao. U prilog tome ide i činjenica da su promoterke turnira bile bivša ruska reprezentativka i legenda svjetske odbojke Ekatarina Gamova i sadašnja ruska reprezentativka i jedan od najboljih tehničara svijeta Evgenija Startseva. 

Turnir smo iskoristili kao pripremu za najvažnije takmičenje koje ova generacija ima ove godine, a to je Balkansko prvenstvo u Đakovici od 18 do 22 jula, samim tim rezultat nije bio u prvom planu već da sve igračice dobiju šansu. 

Turnir smo završili sa dvije pobjede i dva poraza, oba poraza smo doživjeli od finalista turnira, u grupi od TENT-a 3:0 a u polufinalu od reprezentacije Berlina 3:2, a pobjede nad italijanskim ekipama Quardofolio 3:0, i Don Colleoni Bergamo (filijajala Fopapedretija).

Treba napomenuti da su i TENT i reprezentacija Berlina  uz saglasnost organizatora imali po dvije igračice starije od 16 godina. Moram istaći da su sve igračice iskoristile šansu i da će njih 14 plus još 3 biti na pripremama za Balkanijadu“, izjavio je Nikola Masoničić, selektor ženske kadetske reprezentacije Crne Gore.

Rezultati:

Crna Gora – Tent 0:3

Crna Gora – Quadrifoglio Portotorres 3:0

Crna Gora – Pallavolo Don Colleoni 3:0

Polufinale: Crna Gora –  Sg Prenzlauer Berg Berlino (reprezentacija grada Berlina)  2:3

Treće mjesto osvojile su selekcije Crne Gore i Rusije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button