Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Mlađe kategorijeOSCG

Kadeti Budućnosti pobjednici Vidovdanskog turnira

Muška kadetska odbojkaška ekipa Budućnosti pobjednik je 10. jubilarnog Vidovdanskog turnira, koji je od 27. do 29. juna održan u Kruševcu, u organizaciji Antena.

U konkurenciji šest ekipa, podijeljenih u dvije grupe, na kadete i juniore, po sistemu svako sa svakim, podgorički tim je, interesantno, u odlučujućem meču za prvo mjesto bio bolji od Budvanske rivijere 2:1 (13:25, 26:24, 15:4), iako je budvanski tim u drugom setu vodio 14:7.

“Nama je za prvo mjesto bio dovoljan i jedan set, ali smo naravno silno željeli pobjedu kako bismo se na neki način revanširali za poraze na kadetskom i pionirskom prvenstvu Crne Gore. Bila je to utakmica dostojna “finala”, gdje je viđena dobra igra sa obje strane, ali su se ekipe smjenjivale u naletima dobre igre. Treći set je bio naš najbolji period na turniru”, kaže trener kadetskog tima Balša Radulović.

Prije meča sa Budvanskom rivijerom, kadeti Budućnosti su prvog dana savladali Knez Lazara 2:0, a onda izgubili od domaće Antene 2:0. Drugog dana su bili bolji od Partizana iz Ljipljana i nikšićkog Volej stara sa po 2:0.

“Izuzetno sam zadovoljan igrom svoje ekipe i osvajanjem prvog mjesta. Od prvog do posljednjeg trenutka momci su pokazivali nevjerovatnu želju za pobjedom, nije dolazilo do opuštanja pri velikom vođstvu. Pokazali su da sazrijevaju i stasavaju u dobre igrače pred kojima je svijetla budućnost. Moram da naglasim i to da smo pobrali simpatije svih učesnika turnira i pohvale od strane organizatora jer su djeca na svakom koraku pokazivala visok stepen kulture i vaspitanog ponašanja”, dodaje Radulović.

Prema njegovim riječima, “najveći teret na turniru iznijeli su korektor Spasoje Caković, tehničar Aleksa Vujoševic, primači Aleksandar Vidić i Vladan Janković, srednji blokeri Miodrag Jelić i Nikola Radović i libero Nikola Vidić.

“Pored njih u sastavu su bili još i Dušan Špadijer, Nikola Pejović, Nikola Radusinović, Ivan Vlahović i Danilo Dubak. Nemanja Peruničić, nažalost, zbog povrede nije mogao biti dio ekipe”, ističe trener kadeta Budućnosti.

Budućnost je dobila i dvije individualne nagrade – Nikola Vidić je proglašen za najperspektivnijeg igrača, a Danilo Dubak je bio najmlađi učesnik turnira.

“Želio bih da se zahvalim ljudima dobre volje koji su nam i omogućili da pođemo na turnir, jer je opšte poznato da Buducnost prolazi kroz najteži period u istoriji. To su prije svega Košarkaški klub Budućnost koji nam je obezbijedio prevoz, kao i sportskoj kladionici LOB koja nam je novčano pomogla da izguramo ovaj turnir. Nadam se da će ova djeca i ubuduće imati mogućnosti da učestvuju na sličnim turnirima koji im mnogo znače i da će biti jos više ljudi koji ce željeti to da im i omoguce, jer su još jednom dokazali da mnogo vrijede i da u njih treba ulagati”, zaključio je Radulović.

Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button