Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BVAReprezentacijaU20 (Ž)

Juniorke počele pripreme za kvalifikacije

Šesnaest odbojkašica do 20 godina okupilo se danas u hotelu “VOCO” u Podgorici na pripremama za prvu rundu Zonskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja je na programu od  23. do 27. januara u Ankari.

Izabranice Mladena Miladinovića pripremaće se za mečeve sa Srbijom i Grčkom u grupi B, dok su u grupi A Turska, Rumunija i Kosovo.

“Želim da se zahvalim djevojkama što su se odazvale pozivu i pojavile se na pripremama u Podgorici. Zbog malih problema sa prehladom sa nama nije jedna igračica, ali nadam se da će za par dana to da se sredi. Ono što nas očekuje je teška grupa, jako takmičenje, protiv izuzetno dobrih selekcija i pokušaćemo kroz ovaj period priprema da se što bolje spremimo i da se prikažemo u što boljem svjetlu na samim kvalifikacijama”, kazao je selektor Miladinović.

Selektoru Miladinoviću u radu će pomagati pomoćni treneri Luka Bogojević i Srđan Crnojački.

Našu mladu žensku selekciju na okupljanju je pozdravio Nikola Kažić, direktor reprezentativnih selekcija OSCG.

Crna Gora je slobodna prvog dana turnira, dok će se 24. januara sastati sa Grčkom od 14 časova po našem vremenu. Dan kasnije, od 17 časova po našem vremenu, Crna Gora će igrati sa Srbijom.

Plasman na U20 Evropsko prvenstvo iz 1. runde Zonskih kvalifikacija izboriće pet pobjednika turnira.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati pet reprezentacija. Turniri 2. runde na programu su od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru.

U20 Evropsko prvenstvo 2024 u konkurenciji juniorki, igračice do 20 godina (2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mjesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, od 5. do 17. avgusta.

Povezani članci

Back to top button