Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU20 (Ž)

Juniorke izborile nastup u 3. rundi kvalifikacija za EP

Ženska juniorska reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u treću rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja će biti održana od 30. juna do 3. jula. Izabranice selektora Zlatka Ćaćića osvojile su drugo mjesto u grupi F koja je igrana u Sarajevu, izgubivši u prvom kolu od Švajcarske sa 3:2, a savladavši istim rezultatom domaćina Bosnu i Hercegovinu u drugom kolu.

Na taj način Crna Gora je bila treća od devet drugoplasiranih selekcija, a za treću rundu kvalifikacija plasiralo se osam najboljih drugoplasiranih timova, koji će biti raspoređeni u dvije grupe po četiri reprezentacije. Na EP putuju pobjednici grupa.

“Samom činjenicom da će se formirati dvije grupe po četiri ekipe, a da samo prvoplasirana ekipa iz grupe prolazi na EP, u težoj smo situaciji nego u Sarajevu. Da ne pominjem i kvalitetnije selekcije koje će nas sačekati kao protivnici u posljednjoj rundi kvalifikacija. Ostaje nam da prikupimo materijal o eventualnim protivnicima iz naše grupe, napravimo plan i program priprema i tražimo šansu za plasman na drugo EP za ovu generaciju djevojaka”, kazao je Zlatko Ćaćić, selektor ženske juniorske reprezentacije Crne Gore.

Evropsko prvenstvo za juniorke (U19) održaće se od 27. avgusta do 4. septembra 2022. godine u Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije. Za EP kvalifikovali su se pobjednici grupa u tek završenoj drugoj rundi kvalifikacija, a to su: Italija, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Grčka, Švajcarska, Poljska, Srbija i Turska.

Povezani članci

Back to top button