Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU20 (Ž)

Juniorke Crne Gore startovale sa pripremama

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, nakon odrađenih ljekarskih pregleda, okupila se danas u hotelu “VOCO Podgorica”, gdje će i boraviti na pripremama za 2.rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektoru Ćaćiću u radu će pomagati pomoćni trener Ivica Šćekić i kondicioni trener Marko Joksimović, dok će tim menadžer biti Predrag Đonović.

“Raduje me što smo uspjeli da se okupimo nakon ovog za sve teškog kovid perioda, jer su ispred nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i mečevi u Sarajevu protiv reprezentacija Švajcarske i Bosne. Kao što se već zna, na turniru neće učestvovati reprezentacija Bjelorusije što ovu grupu čini izuzetno zanimljivom, iako je o očekivanjima rano i nezahvalno govoriti jer ne znamo mnogo o protivnicima. Pokušaćemo u ovom kratkom periodu da se spremimo što je bolje moguće za duele pred nama, a na ruku nam ide pozitivna okolnost što su djevojke već uveliko u takmičarskom ritmu. Treba pomenuti takođe da je u odnosu na prvobitni spisak, došlo do jedne promjene. Majda Čakar se javila sa zdravstvenim problemima, zbog kojih će vjerovatno biti par mjeseci van trenažnog procesa, pa sam odlučio u konsultaciji sa kolegom, da pružimo šansu Kristini Gazdić,perspektivnoj odbojkašici iz OK Rudar”, kazao je selektor Ćaćić.

Kvalifikacioni turnir 2. runde grupe F za juniorke odigraće se 07-09.aprila u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), a na ovom turniru će zbog odluke CEV-a da suspenduje Bjelorusiju iz svih takmičenja, učestvovati Bosna i Hercegovina, Švajcarska i Crna Gora.

Evropsko prvenstvo za juniorke (U19 Women) održaće se od 27.avgusta do 04.septembra 2022.godine u Skoplju, Sjeverna Makedonija.

Plasman na EP izboriće pobjednici devet grupa, dok će se osam najuspješnijih drugoplasiranih reprezentacija plasirati u III rundu kvalifikacija, iz koje će plasman na EP ostvariti dvije najbolje selekcije, odnosno pobjednici dvije grupe III runde kvalifikacija, koje će se odigrati od 30. juna do 3. jula.

Na spisku selektora Ćaćića su:

Tehničari:

Andrea Krgović (Jedinstvo)
Staša Krivokapić (Galeb Liko Soho Group)

Primači servisa – Korektori:

Natalija Vlaović (Galeb Liko Soho Group)
Anastasija Anđelić (Akademija)
Gordana Madžgalj (Jedinstvo)
Lara Jovović (Morača)
Sanja Rudan (Morača)
Teodora Leovac (Rudar)
Kristina Božović (Akademija)

Kristina Gazdić (Rudar)

Srednji blokeri:

Maša Dragojević (Galeb Liko Soho Group)
Mia Ražnatović (Luka Bar)
Isidora Jevrić (Jedinstvo)
Aleksandra Davidović (Akademija)

Liberi:

Milica Veličković (Jedinstvo)
Ksenija Krunić (Akademija)

RASPORED:

Četvrtak, 07. april

CRNA GORA – Švajcarska (17:30h)

Petak, 08. april

Bosna i Hercegovina – CRNA GORA (17:30h)

Subota, 09. april

Švajcarska – Bosna i Hercegovina (17:30h)

Povezani članci

Back to top button