Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Razno

Juniori OK Budućnost Capital Plaze gostovali Fridrihshafenu

Podgorički klub je četiri dana bio gost slavnog njemačkog kluba, a pored dvije utakmice je odradio i dva zajednička treninga sa domaćinom.

Ono što nijesu uspjeli seniori prije deceniju i po u Ligi šampiona, uradili su juniori Odbojkaškog kluba Budućnost Capital Plaza protiv vršnjaka Fridrihshafena – aktuelni šampioni Crne Gore u ovom uzrastu su proteklog vikenda, u Njemačkoj, dva puta savladali juniore najtrofejnijeg kluba ujedinjene Njemačke (13 titula), nekadašnjeg šampiona Evrope (2007).

Interesantno, izabranici Balše Radulovića su slavili istim rezultatima (3:0, 3:2), kojima je seniorski tim Fridrishafena bio bolji od Budućnosti u Ligi šampiona u sezoni 2002/2003.

„Naši juniori (generacija 98. i mlađi) pokazali su da mogu puno. Pristup u oba meča je bio izvanredan i momci su bili veoma motivisani da igraju protiv takvog protivnika. Ova generacija je sigurno jedna od najtalentovanijih koje je naš klub imao, ali postoji problem što igra u vremenima kada klub nije na vrhuncu moći i kada nemaju priliku da odigraju puno sličnih utakmica. Prkos i volja pokazana u mečevima protiv jakog i bogatog protivnika je jedan od pokazatelja da na ovim prostorima uvijek stasavaju veliki potencijali za odbojku i da sponzori i država moraju više da pomognu jer velika većina naših igrača nastupa u mlađim selekcijama i predstavlja budućnost nase odbojke”, rekao je Radulović.

Podgorički klub je četiri dana bio gost slavnog njemačkog kluba, a pored dvije utakmice je odradio i dva zajednička treninga sa domaćinom. U Budućnosti su imali priliku da se uvjere kako funkcioniše jedan veliki evropski klub.

„Sva tri dana su bila savršeno isplanirana od strane domaćina. Imali smo nekoliko treninga na kojima smo koristili mašine za poboljšanje prijema servisa i dizanja. Poslije treninga, igrači su imali priliku da vide kako se Fridrihshafen priprema za utakmice kroz „Data volley” program”, dodao je Radulović.

Predsjednik podgoričkog kluba Mirko Janković je istakao da je uprava njemačkog kluba „imala predavanje o tome kako Njemci vrše selekciju i privlače djecu da igraju mušku odbojku”, što je koncept koji će, kako kaže Janković, vrlo vjerovatno biti primjenjen kroz školu odbojke Budućnosti.

„U narednoj sezoni, većina juniora će biti okosnica prve ekipe i siguran sam da će biti na mnogo većem nivou nego što je bio slučaj u prethodne dvije. Mi ćemo se potruditi da za narednu sezonu obezbjedimo još finansijskih sredstava i nadam se će potencijal ove ekipe biti dovoljan signal da sponzori stave ulog. Drugi cilj će biti reorganizovanje škole odbojke po modelu Fridrishafena i na tome ćemo početi još ove sedmice”, rekao je Janković.

Janković je istakao da Budućnost Capital Plaza veliku zahvalnost duguje „velikom domaćinu i još boljem čovjeku, Radomiru Vemiću, pomoćnom treneru prve ekipe Fridrishafena”.

„Dočekao nas je kao da smo mu iz kuće i potrudio se da se svakog trenutka tako i osjećamo. Naša saradnja će se nastaviti početkom jeseni kada ćemo uzvratiti gostoprimstvo Fridrihshafenu”, zaključio je Janković.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button