Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiSlajderU20 (M)U20 (Ž)

Juniori i juniorke Crne Gore domaćini turnira kvalifikacija za EURO 2018

U sjedištu CEV u Luksemburgu danas je obavljen žrijeb za XIII EP 2018. u kadetskoj konkurenciji i XXVI EP 2018. u juniorskoj konkurenciji.

Juniori(ispod 20) i juniorke Crne Gore (ispod 19), selekcije koje predvode Zoran Vukčević i Časlav Đurović, biće domaćini kvalifikacionih turnira, a mjesto će biti naknadno određeno.

S obzirom na to da je CEV poslao poziv za učešće u kvalifikacijama kadetkinja i kadeta, tek u julu ove godine, a da je po tom pozivu prva runda takmičenja bila predviđena već za oktobar 2017.godine, ta takmičenja nijesu mogla da budu predviđena tokom Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata kod Ministarstva sporta za ovu godinu. Uzimajući u obzir činjenicu da Ministarstvo sporta ne odobrava naknadne prijave za finansiranje projekata, predsjedništvo OSCG je odlučilo da se za kvalifikacije prijave samo juniorske selekcije čiji je početak takmičenja u januaru 2018. godine, u periodu koji pripada programu za narednu godinu i za koji će OSCG da aplicira na novom konkursu Ministarstva sporta.

JUNIORKE – XXVI EP 2018. – KVALIFIKACIJE:

I RUNDA (11 – 14. JANUAR):

1. GRUPA – UKRAJINA: UKRAJINA, ŠVEDSKA, KIPAR, ISLAND

2. GRUPA – CRNA GORA: CRNA GORA, IZRAEL, BJELORUSIJA

II RUNDA (26 – 29. APRIL):

A GRUPA – SRBIJA:

SRBIJA, HOLANDIJA, MAĐARSKA, DANSKA

B GRUPA – RUSIJA:

RUSIJA, SLOVENIJA, FINSKA, POBJEDNIK 1. GRUPE

C GRUPA – ITALIJA:

ITALIJA, ČEŠKA, AUSTRIJA, NORVEŠKA

D GRUPA – GRČKA:

GRČKA, BUGARSKA, ESTONIJA, ŠVAJCARSKA

E GRUPA – SLOVAČKA:

SLOVAČKA, TURSKA, HRVATSKA, ŠPANIJA

F GRUPA – RUMUNIJA:

RUMUNIJA, BELGIJA, FRANCUSKA, POBJEDNIK 2. GRUPE

G GRUPA – NEMAČKA:

NJEMAČKA, POLJSKA, LETONIJA, PORTUGALIJA

Plasman na EP izboriće pobjednici 7 grupa, dok će 7 drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana selekcija izboriti plasman u III rundu (28. jun – 1. jul), odakle će plasman izboriti po 2 selekcije iz obije grupe.

XXVI EP 2018. u konkurenciji juniorki (do 19 godina) odigraće se 1 – 9. septembra u Albaniji, a mjesta odigravanja će naknadno biti određena. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2000. i mlađe. Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svjetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima.

 

JUNIORI – XXVI EP 2018. – II RUNDA KVALIFIKACIJA (26 – 29. APRIL):

F GRUPA – SRBIJA:

SRBIJA, PORTUGALIJA, NORVEŠKA

A GRUPA – ITALIJA:

ITALIJA, BUGARSKA, ŠPANIJA, ŠVAJCARSKA

B GRUPA – RUSIJA:

RUSIJA, ESTONIJA, MAĐARSKA, IZRAEL

C GRUPA – ČEŠKA:

ČEŠKA, DANSKA, FINSKA

D GRUPA – CRNA GORA:

CRNA GORA, FRANCUSKA, SLOVENIJA, LETONIJA

E GRUPA – RUMUNIJA:

RUMUNIJA, NJEMAČKA, AUSTRIJA, ŠVEDSKA

G GRUPA – SLOVAČKA:

SLOVAČKA, TURSKA, GRČKA

H GRUPA – UKRAJINA:

UKRAJINA, POLJSKA, HRVATSKA, BELORUSIJA

 

Plasman na EP izboriće pobjednici 8 grupa, dok će drugoplasirane selekcije izboriti plasman u III rundu (28. jun – 1. jul), iz koje će plasman na prvenstvo Evrope izboriti pobjednici obije grupe.

XXVI EP 2018. u konkurenciji juniora (do 20 godina) odigraće se 14 – 22. jula u Hagu i Ejdeu, u Holandiji, i Kortrajku u Belgiji. Na prvenstvu će igrati igrači rođeni 1999. i mlađi. Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svjetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button