Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GalerijaOSCGSlike

Janović, Pajković i Lejta: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predstavnika CEV-a (Evropske odbojkaške konfederacije) Rikardo Lejtu i predsjednika Odbojkaškog saveza Cvetka Pajkovića, Na sastanku je bilo riječi o važnosti unapređivanja znanja i vještina nastavnika i nastavnica Fizičkog vaspitanja.

Tom prilikom Janović je istakao da ga raduje što će ove godine šest nastavnica i nastavnika iz Crne Gore boraviti na CEV-ovoj trenerskoj Konvenciji u Sloveniji gdje će imati priliku da svoja znanja o školskom sportu prošire. ,,Boravak naših nastavnika i nastavnica na trenerskoj konvenciji još je jedan znak da se ideja školskog sporta pokazuje kao ispravna. Na ovaj način naši nastavnici i nastavnice će se edukovati, a kasnije svoja znanja prenositi kolegama i koleginicama, čime će se školski sport dodatno razvijati i naposljetku uključivati sve više djece.“

Cvetko Pajković, predsjednik OSCG istakao je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom sporta i mladih i Evropskom odbojkaškom Konfederacijom (CEV) u realizaciji projekata za djecu kroz “EKO mini odbojku” i školsko takmičenje. Pajković je takođe naznačio i značaj novog projekta trenerske Konvencije, gdje će nastavnici fizičkog faspitanja biti u prilici da stiču nova znanja i iskustva, koja će kasnije prenijeti djeci i približiti im još više odbojku kao sport.

Iz CEV-a su kazali da su izuzetno zadovoljni saradnjom koju ostvaruju sa crnogorskim Ministarstvom sporta i mladih i Odbojkaškim savezom. Kako ističu, ta saradnja je dovela do mogućnosti da nastavnici i nastavnice budu na seminaru na kome će biti predavači evropskih odbojkaški stučnjaci.

Nastavnici i nastavnice su za pohađanje seminara delegirani na osnovu rezultata koje su njihove ekipe postigle na prošlogodišnjem takmičenju u odbojci.

Predstavnik CEV-a Rikardo Lejta prisustvovaće i završnici “EKO mini odbojke”, koja je zakazana za večeras 17-20 časova na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button