Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
PrvenstvoSlajder

Janković: Krenuli smo da rješavamo probleme

Nakon odlaska Podgoričke banke, Mladena Rabrenovića i Predraga Bajovića, Odbojkaški klub Budućnost doživio je rezultatsku krizu (prvi tim je izgubio bitku sa Budvanskom rivijerom, ali su mlađe kategorije ostale na nivou renomea kluba), te finansijski i organizacioni sunovrat.

Entuzijasti, grupa bivših igrača kluba, prije nekoliko mjeseci se uključila u rad kluba, sa željom da nekada najbolji crnogorski odbojkaški klub, prije svega, pokuša da vrati u normalu. Prvi korak je bilo potpisivanje sponzorskog ugovora sa kompanijom Capital Plaza, s tim da će sredstva iz ovog ugovora, kako je saopšteno, biti prvenstveno usmjerena radu mlađih kategodija podgoričkog kluba.

“Osnovni cilj uspostavljanja ove saradnje je ulaganje u našu školu odbojke, u naše mlađe kategorije. Capital plaza je prepoznala potencijal koji naš klub ima. Podgorica je uvijek bila rasadnik talenata u odbojci, a naša djeca predstavljaju budućnost crnogorske odbojke i imaju potencijal da postanu igrači svjetske klase i veoma brzo dođu do dresa nacionalnog tima.  Ovaj sport se posljednjih godina u Podgorici nalazi u teškoj situaciji. Nas nekoliko koji smo nekad igrali u prvom timu, okupili smo se da pokušamo da pomognemo našem klubu. Poslije nekoliko mjeseci, ovo je prvi korak ka nekom novom početku, ka rješavanju problemu. Hvala kompaniji Capital Plaza, čast nam je što ćemo biti prvi sportski kolektiv u koji će da ulažu sredstva”, rekao je Mirko Janković, predsjednik kluba, nakon potpisivanje ugovora u Hard Rock kafeu.

ok buducnost volley capital plaza press mirko jankovic predrag kozic

Sponzorski ugovor podrazumijeva i promjenu imena kluba, koji će ubuduće zvati “Budućnost volej Capital Plaza”. Ovo sponzorstvo je, međutim, tek prvi korak ka rješavanju problema, jer Budućnost ima veliki dug iz prošlosti, prije svega prema SC “Morača”.

“Krenuli smo da rješavamo nagomilane problem, ovaj ugovor će nas dodatno motivisati”, dodao je Janković.

mirko jankovic predrag kozic ok buducnost volley capital plaza press

Direktor Abu Dabi finansijske grupe za jugoistočnu Evropu Predrag Kozić istakao je da je “veliko zadovoljstvo što će njegova kompanija pomoći Budućnosti”.

“Capital Plaza od osnivanja pokušava da se ponaša kao društveno odgovorna kompanija. Pomagali smo do sada raznim socijalnim i zdravstvenim ustanovama, ali ne i sportskom klubu. Želja nam je bila da nađemo pravo sportsko društvo, ili klub kojem je pomoć najpotrebnija. To smo našli u odbojkaškom klubu. Imaju veliku snagu i potencijal u mlađim kategorijama. Hvala na prilici da udružimo snage – rekao je Kozić, koji nije otprio vrijednost jednogodišnjeg ugovora, ali je naveo da je Capital Plaza “za početak pomogla određenom sumom, ali da će nastaviti da pomažemo i dalje”.

zoran vukcevic ok buducnost capital plaza press

Vukčević: “Krizni štab” nije sjedio skrštenih ruku

Trener Budućnosti Zoran Vukčević istakao je zadovoljstvo što je “tako velika kompanije prepoznala potencijal i kvalitet mlađih kategorija OK Budućnost i prihvaltila se odgovornosti da pomogne da u narednom periodu ti momci imaju odekvatne uslove za rad”.

“Grupa ljudi, koju smo nedavno nazvali “krizni štab”, nije sjedela skrštenih ruku, vidjeli su probleme u kojima se klub nalazi i krenuli u rješavanje. Nadam se da će u narednom periodu problemi u klubu biti prošlost. Zadovoljstvo je veliko, Capital Plaza je jaka kompanija. Nadam se da će ova saradnja produžiti, a mi, nenaviknuti na ovakve trenutke posljednjih godina, svi mi u klubu i ta djeca, osjećamo neku veću obavezu i nadam se da ćemo povjerenje Capital Plaze i opravdati”, rekao je Vukčević.

Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button