Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEV

Izvršni odbor CEV-a održao sastanak u Vaduzu

U Vaduzu, u Lihtenštajnu, održan je sastanak Izvršnog odbora CEV-a, kojim je predsedavao Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV-a.

Na sastanku je razgovarano o predlozima i programima sastanaka Komisija CEV koji će se održati u januaru 2015. Analizirana je upotreba “video provere poena” na takmičenjima u prošloj i ovoj godini i konstatovano je da se zajedno sa Svjetskom odbojkaškom federacijom, FIVB, definišu tehnički aspekti koji bi potvrdili željeni kvalitet različitih sistema koji su korišćeni.

Saopšteno je da će se žrijeb za XI EP 2015. u konkurenciji kadetkinja održati u Bugarskoj, a u konkurenciji kadeta u Turskoj, oba u januaru po završetku kvalifikacionih turnira.

Potvrđeno je da će se žrijeb za XXIX EP 2015. u konkurenciji odbojkaša obaviti 16. februara u Nacionalnom pozorištu “Ivan Vazov” u Sofiji, u Bugarskoj.

Na 35. Kongresu CEV u Antaliji, Administrativni Bord CEV je usvojio predlog Sportsko – organizacione komisije CEV o organizaciji Prvenstava Evrope u konkurenciji pionirki (do 16 godina) i pionira (do 17 godina). Takmičenje će početi I rundom kvalifikacija u okviru Zonskih asocijacija CEV, a zatim će biti nastavljeno II rundom kvalifikacija, kako bi se došlo do premijernih Prvenstava Evrope u pionirskoj konkurenciji. Na sastanku Izvršnog odbora CEV u Vaduzu razmatran je predlog Sportsko – organizacione komisije CEV i odlučeno je da će konačna odluka biti donijeta na sastanku Administrativnog Borda CEV u februaru 2015.

Izvršni odbor CEV je donio odluku da će nakndano biti saopšteni termini odigravanja utakmica Evropske lige 2015, s obzirom da će se, u do sada uobičajenom terminu, odigrati I Evropske igre 2015. u Bakuu (12. – 28. jun).

Takođe, razgovarano je i o organizacionim aspektima Evropskih igara u Azerbejdžanu, uz konstataciju da će se u organizaciji sarađivati sa Evropskim olimpijskim komitetom (EOK) i lokalnim organizacionim komitetom (BEGOK).

Na sastanku Izvršnog odbora CEV potvrđen je sistem takmičenja za OI 2016, kojim je predviđeno odigravanje dva turnira, po jedan u obije konkurencije, Evropskih kvalifikacija u januaru 2016, sa kojih će po jedna selekcija izboriti plasman na Olimpijske igre. Saopšteno je da će sa turnira Evropskih kvalifikacija za OI 2016, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije u obije konkurencije izboriti učešće na Svetskim olimpijskim kvalifikacionim turnirima, koji će se odigrati u maju ili junu 2016.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button