Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Ivan Bošković, šef misije CG za Igre malih zemalja: Da budemo dobri domaćini

Još dva dana i Igre mogu da krenu. A da li je Crna Gora spremna da organizaciono odgovori prvom multisportskom događaju koji će se održati kod nas za Dnevne novine je govorio šef misije Igara malih zemalja Evrope 2019 i generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.

“U aprilu za vrijeme seminara šefova misija svih zemalja konstatovani su problem sa atletskom stazom, ali mislim da će do početka biti sve kako treba”, istakao je Bošković.

“Ono što je takođe važno je i da nas vremenske prilike posluže kada je rekonstrukcija atletske staze u pitanju, ali ne sumnjam da će sve biti spremno pred početak takmičenja.”

Naši sportisti, ali i čelnici COK, koji su bili na ranijim IMZE, sigurni su da će Igre u Crnoj Gori biti najbolje organizovane do sada kakva su Vaša predviđanja?

“Siguran sam da će svi biti oduševljeni Igrama u Crnoj Gori. Smatram da će prvo da ih očara prirodna ljepota naše zemlje, ali svakako i organizacija samog takmičenja”, nema dilemu Bošković.

Posebna priča biće dolazak svjetski poznatih imena…

“Dolazak princa Alberta od Monaka, predsjednika MOK Tomasa Baha i još mnogih drugih značajnih ljudi sigurno doprinose tome da, iako su u pitanju Igre malih zemalja, Crna Gora će u tom momentu u Evropi biti velika”, ocijenio je šef misije IMZE.

Kakav je plan sa ceremonijom svečanog otvaranja Igara ukoliko vremenski uslovi budu loši?

“Plan je da se ide po prvobitnom planu. U prethodnih pola godine spreman je zaista spektakularan program za otvaranje Igara. Iako vremenske prilike po prvim prognozama neće biti sjajne, ipak samo premještanje i promjena lokacije sigurno bi poremetili taj prvobitni koncept i COK je odlučio da se otvaranje održi kako je i planirano”, istakao je Bošković.

Ipak…

“Nadamo se da će i vrijeme da nas posluži da svi uživamo u tom spektaklu.”

Koliko gostiju ukupno očekujete sportista, trenera, delegacija, članova olimpijskih komiteta, ostaih…

“Očekuje se dolazak oko 2.000 osoba. Zaista impozantna brojka, koja pokazuje veličinu događaja koji nas očekuje za par dana”, otkrio je Bošković .

Koji je cilj ovih Igara i kakve rezultate naših sportista očekujete?

“Ne bih govorio o brojkama, ali svakako da se očekuju medalje od ekipnih i skoro svih pojedinačnih sportova. Ono što nama svima treba da bude najveći cilj je da predstavimo Crnu Goru u svom najboljem svjetlu ne samo u sportskom dijelu, jer smo se tu već dokazali, već i u organizacionom i domaćinskom”, zaključio je Bošković.

izvor: Dnevne novine

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button