Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEVNaši u inostranstvutiker

Intervju Marka Bojića za sajt CEV-a

Od kako je pristupio PARIS Volley- u, pobjedniku prošlogodišnjeg CEV Odbojkaškog Kupa i jedan od 2 francuska učesnika u CEV DenizBank odbojkaškoj ligi šampiona 2015, Marko Bojić je prihvatio zahtjevan izazov, time što je trebao da zauzme mjesto najboljeg igrača francuske lige 2014 i finala CEV Kupa, Marka Ivovića, koji je odlučio da ide u Poljsku i tamo zaigra za Asseco Resovia RZESZOW

PARIS Volley je odlučio da angažuje iskusnog igrača sa cijem da povećaju šanse u veoma teškim mečevima koje igraju u Grupi E  DenizBank Lige šampiona 2015, kao i u sve više konkurentnijoj francuskoj ligi. Na kraju su se opredijelili za Marka Bojića, igrača kojeg su imali priliku da upoznaju prošle sezone u 2 meča Lige šampiona protiv Budvanske rivijere gdje je pružio briljantne partije.

Možemo reći da Bojić ima odbojku u genima budući da je počeo da igra kad je imao samo 6 godina, nakon što je njegov otac otvorio školu odbojke u njihovom rodnom gradu, Nikšiću. On je zatim igrao za jedan od najjačih timova u Crnoj Gori, Budućnost Podgorica, prije nego što je prvi put otišao da igra u inostranstvu i priključio se redovima PAOK-a iz Grčke. Iako ima samo 26 godina, Bojić je već igrao u 6 različith zemalja i nacionalnih liga, uključujući poljsku Plus ligu, rusku Super ligu kao i tursko nacionalno prvenstvo.

marko bojic

Još nije imao vremena da otkrije „grad svjetlosti“ budući da je puno putovao od početka sezone. „ U suštini samo se fokusiram na odbojku, odnosno na utakmice i treninge, jer želim da dam najbolje od sebe ovdje u Parizu. Nadam se da ću naći vremena da posjetim grad prije kraja sezone, jer ima mnogo toga da se vidi“, kaže Bojić. Domaći fanovi, s druge strane su već upoznali Markove igračke kvalitete. On kombinuje dobar napad i prijem, koji dopunjuje sa jedinstvenim borbenim duhom. Zajedno sa makedonskim korektorom Nikolom Gjorgijev, Bojić čini jedan od najefikasnijih i najopasnijih napadačkih sila u francuskoj ligi.

Bojić je bio veoma tužan nakon što je Pariz Volley izgubio 3 uzastopna meča od svojih protivnika u „grupi smrti“ u CEV DenizBank Ligi šampiona, odnosno od Belogorja, Lube-a i Fenerbahčea. Kakogod, on se nada da će njegov tim slaviti u naredna dva meča, u kojima su domaćini, protiv italijana i turaka. Njegova pažnja je takođe usmjerena i na nacionalno prvenstvo: „Prošlo je par godina od kada je klub poslednji put osvojio nacionalno prvenstvo. Pravo je vrijeme da se taj uspjeh dogodi opet i radimo veoma naporno svakog dana da bi postigli ovaj cilj do kraja sezone,“ kazao je Bojić.

Izvor: cev.lu

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button