Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EPCG Superliga odbojkašica (Ž)

Herceg Novi drugu sezonu zaredom osvojio duplu krunu

Bez ispuštenog seta i u finalnoj seriji EPCG Superlige ekipa Milorada Kurnića savladala Luku Bar

Odbojkašice Herceg Novog odbranile su titulu prvaka Crne Gore. I u trećem meču finalne serije EPCG Superlige sa Lukom Bar slavile su 3:0 (25:22, 25:22, 25:21) i na taj način perfektno završile sezonu u kojoj su osvojile novu duplu krunu.

Prva dva seta meča u SC “Igalo” bila su veoma zanimljiva, pogotovo drugi, u kom je šampion morao da juri zaostatak. Imala je Luka Bar i 14:10, kada je reagovao Krunić tajm-autom, što je urodilo plodom – serijom 4:0 Novljanke su se vratile u igru, potom u uzbudljivoj završnici poen za poen došle do 2:0, sa 25:22 na korak od nove titule.

Tada je u najjačem sastavu Herceg Novi bio nezaustavljiv. Ralitsa Vasileva i Dijana Vuković bile su enigma za igračice Vladimira Milačića, koje su serijom 11:0 došle do 11:1, od čega je 10 poena stiglo nakon servisa tehničarke domaćina, Tijane Tvrdišić. Uspjele su Baranke da se vrate u set, i u osmom setu od devet u finalu osvoje makar 20 poena. Nakon 25:21 počelo je slavlje Herceg Novog.

Nakon sezone pauze, Luka Bar se vratila u finale šampionata, koji je osvajala 12 puta u istoriji.

Ralitsa Vasileva sa 17 poena i Dijana Vuković sa 12 predvodile su Herceg Novi do trijumfa, dok je kod “sirena” dvocifrena bila samo kapitenka Dušanka Petrovića sa 10 poena. Osam je osvojila Kristina Božović.

Pehar igračicama Herceg Novog uručio je generalni sekretar OSCG, Ivan Bošković.

Zlatne medalje igračicama i stručnom štabu Herceg Novog uručili su predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, i predsjednik Skupštine OSCG, Milan Franović.

Srebrne medalje finalistima EPCG Superlige, odbojkašicama i stručnom štabu Luke Bar, uručili su predstavnik Opštine Herceg Novi, Mitar Kisjelica i komesar takmičenja OSCG, Nikola Pješčić.

Medalje službenim licima u posljednjem meču finala EPCG Superlige odbojkašica, supervizorki Anki Ivanović, sudijama Predragu Beljkašu i Miloradu Deliću, uručio je član UO OSCG, Nenad Vujanović.

Klupska sezona u Crnoj Gori biće okončana revanšom baraža za popunu EPCG Superlige u Pljevljima, u utorak, 30. aprila. Rudar će od 17 sati u SC “Ada” dočekati Budvu, koja je dobila prvi meč 3:0.

Herceg Novi – Luka Bar 3:0

(25:22, 25:22, 25:21)

Herceg Novi – SC “Igalo”. Gledalaca: 180. Sudije: Predrag Beljkaš i Milorad Delić.

Herceg Novi: Vonogova 5, Cenović (libero), Vasileva 17, Čabonenko 6, Jovović, Labović (libero), Tvrdišić 2, Vuković 12, Dragović,  Tuševljak, Balai 1, Jakušina 3, Lisičić 3, Jonjev 1. Trener: Milorad Krunić.

Luka Bar: Petrović 10, Knežević, Kovač (libero), Šlestar 2, Pepđonović 6, Vitoria 3, Kuburović, Nikezić 2, Kruta 7, Božović 8, Tvrdišić, Berilažić. Trener: Vladimir Milačić.

Povezani članci

Back to top button