Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVB

FIVB: Sistem kvalifikacija za SP 2018. saopštiće Konfederacije do 1. aprila

Drugog dana rada Takmičarske komisije FIVB, u sjedištu FIVB u Lozani, donijeta je odluka o sistemu kvalifikacija za XVIII SP 2018. u konkurenciji seniorki koje će se odigrati u Japanu, i XIX SP 2018. u konkurenciji odbojkaša koje će se odigrati u Italiji i Bugarskoj. Saopšteno je da će svaka Kontinentalna Konfederacija samostalno organizovati kvalifikacije i da će o sistemu informisati FIVB do 1. aprila.

Kvalifikacije će se igrati od 15. maja ove godine do 15. oktobra 2017.

Žreb za SP 2018. u obije konkurencije obaviće se u decembru 2017. na osnovu rang lista FIVB od 30. septembra 2017.

kvalifikacije sp konfederacije

Svjetski prvaci, SAD (odbojkašice) i Poljska (odbojkaši) direktno su se kvalifikovali za SP, kao i Japan, organizator SP odbojkašica, dok će u konkurenciji odbojkaša odluka zavisiti od sistema kvalifikacija u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji.

Naime, prvi put u istoriji će dvije zemlje zajednički organizovati Svjetsko prvenstvo, pa će CEV odlučiti da li će jedna od dvije zemlje domaćina morati u kvalifikacije ili ne. Za Evropu je rezervisano 8 mjesta, ukoliko jedan od organizatora igra u kvalifikacijama, odnosno 7 mjesta ukoliko Italija i Bugarska ne igraju u kvalifikacijama.

U konkurenciji odbojkašica, za Evropu je predviđeno 8 mjesta.

Takmičarska komisija FIVB je predložila da se na oba SP igra po istoj formuli, da sistem bude jednostavan i razumljiv za ljubitelje odbojke, da minimalan broj utakmica za jednu selekciju bude 5, a maksimalan od 11 do 13 utakmica, da takmičenje traje maksimum 21 dan (2 – 3 utakmice dnevno). Takođe je predloženo da Italija i Bugarska u muškoj konkurenciji budu u različitim polovinama žrijeba tokom prve dvije faze takmičenja, s obzirom da će prvi put u istoriji dvije zemlje zajedinčki organizovati SP.

Predlozi Takmičarske komisije FIVB biće proslijeđeni Administrativnom Bordu FIVB na usvajanje.

Naredni sastanak Administrativnog Borda FIVB održaće se u Lozani 6. i 7. aprila.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button