Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021ReprezentacijaSlike

Falilo i malo sreće: Bugarska bolja od Crne Gore na startu EP

U dva seta, prvom i trećem, rezultat je uz malo sreće mogao da pređe na našu stranu...

Imaju za čim da žale odbojkaši Crne Gore poslije prvog meča na Evropskom prvenstvu – naša reprezentacija je izgubila od Bugarske sa 3:0 (25:22, 25:17, 27:25), ali u dva seta, prvom i trećem, rezultat je uz malo sreće mogao da pređe na našu stranu…

Znali su naši igrači i stručni štab da je Bugarska veliki favorit, pa poraz ne mijenja ništa ni u očekivanjima ni u raspoloženju uoči narednih borbi u Ostravi. Čini se da je šansu za bolji rezultat Crna Gora propustila u finišu prvog seta, jer da je tada preokrenula rezultat, a imala je priliku, možda bi stvari na kraju ispale drugačije. I u trećem je bila šansa da se “otkine” set, imali smo i kontru da ga prelomimo u svoju korist, ali Bugari su iskoristili svaku našu grešku.

Sjutra nas od 16 časova očekuje duel sa još jednim velikim favoritom, selekcijom Slovenije.

Evo šta o startu na EP kaže naš selektor Veljko Bašić:

Bugari su na startu poveli 4:1, a selektor Bašić zatražio tajm-aut. Isplatilo se, Crna Gora je izjednačila na 7:7, imala i kontru za vođstvo. Uzvratili su, međutim, Bugari sa tri poena, ali naš kapiten Vojin Ćaćić nije dao da se odlijepe. Kada su opet poveli sa tri razlike (12:9), Bašić je opet zatražio tajm-aut, a zatim Marko Vukašinović probio trojni blok, pa blokirao za 12:11. Prvi put Bugarska je imala pet poena prednosti na 18:13, ali su naši momci uzeli tri poena zaredom, a zatim sa dva fenomenalna prolaza Vukašinovića smanjili na 22:21. Bugari su zatražili drugi tajm-aut, naši imali kontru i pogriješili. Prvi set je izgubljen.

U drugom je Bugarska povela sa 3:0, pa 7:2, tako da neizvjesnosti praktično i nije bilo, a jedino što su naši igrači uspjeli bilo je da u jednom trenutku smanje prednost protivnika na četiri poena. U igri našeg tima mogu se istaći jedino dva uzastopna asa Vojina Ćaćića.

As Ćaćića konačno je Crnoj Gori donio vođstvo – bilo je 6:5 u trećem setu, pa je selektor Bugarske, Italijan Silvano Prandi tražio predah za svoje igrače. Fenomenalna razmjena i smeč Vukašinovića donijeli su dva razlike Crnoj Gori (9:7), ali dvije greške našeg tima na smeču omogućile su Bugarima da preokrenu rezultat i natjerale Bašića da zatraži tajm-aut. Pri rezultatu 11:9 za Bugarsku, Miloš Ćulafić je zamijenio Aleksandra Minića na poziciji korektora. Naši su preokrenuli na 12:11, pa poveli 14:12. Bugari su opet vezali tri poena, a pri rezultatu 16:15 za njih, Bašić je ponovo posegao za odmorom. Sjajna odbrana i mudro “kuvanje” Ćulafića donijeli su našem timu vođstvo od 20:18, ali tada smo nesporazumom ispustili kontru i možda veliku priliku da prelomimo set. Pri rezultatu 22:22 na EP je prvi put zaigrao Milutin Pavićević, koji je ušao da pojača blok. Upravo blokom Ćaćića Crna Gora je imala prvu set loptu (24:23), a smečom Ćulafića i drugu. Nažalost, nismo ih iskoristili, a Bugari jesu njihovi prvu meč loptu – 27:25.

Crna Gora – Bugarska 0:3 (22:25, 17:25, 25:27)

Ostrava – “Ostravar arena”. Gledalaca: 650. Sudije: Rikardo Fereira (Portugal), Epaminondas Gerotodoros (Grčka).

Crna Gora: Minić 5, Babić, Zvicer, Strugar, Ćaćić 21, Lakčević (libero), Ćinćur, Milić 3, Vukašinović 14, Ječmenica 2, Ćulafić 4, Peruničić, Pavićević, Dubak.

Bugarska: Černokožev, Čavdarov, Kolev, Atanasov 16, Gocev 3, Stankov, Skrimov 12, Seganov 3, Grozdanov 11, Asparuhov, Ljuckanov, V. Ivanov (libero), Sokolov 14, M. Ivanov (libero).

Povezani članci

Back to top button