Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021ReprezentacijaSenioriSlike

Evropski vicešampion prejak za Crnu Goru

Izuzetno jaki protivnik, ali i stomačni virus koji od dolaska u Ostravu muči naše igrače i stručni štab, skupa su bili razlog da i"crveni" prikažu slabiju igru nego prvog dana protiv Bugarske. U nedjelju od 19 časova duel protiv Italije

Evropski vicešampion pokazao je da je prejak za našu reprezentaciju – Crna Gora je u drugom kolu Evropskog prvenstva u Ostravi poražena od Slovenije sa 3:0 (25:17, 25:16, 25:16). Izuzetno jaki protivnik, ali i stomačni virus koji od dolaska u Ostravu muči naše igrače i stručni štab, skupa su bili razlog da “crveni” prikažu slabiju igru nego prvog dana protiv Bugarske. Poraz od Slovenaca, naravno, nije iznenađenje, kao što to nije bio ni onaj od Bugarske. Protiv naše selekcije apsolutni favorit je i selekcija Italije, protiv koje igramo sjutra od 19 časova po našem vremenu, a Crna Gora će svoju šansu tražiti u posljednja dva kola, protiv jakog domaćina Češke, koja je savladala Sloveniju, te u duelu sa Bjelorusijom.

Evo šta o meču sa Slovenijom i predstojećem susretu sa Italijom kaže Miloš Ćulafić:

Ovog putaVeljko Bašić je počeo sa postavom koja nije startovala protiv Bugarske, ali ga je završila, dakle sa samo jednom promjenom – na poziciji korektora Miloš Ćulafić je zamijenio Aleksandra Minića. Ćulafiću su na startu društvo pravili tehničar Rajko Strugar, primači servisa Vojin Ćaćić i Marko Vukašinović, srednji blokeri Ivan Ječmenica i Blažo Milić, te libero Nikola Lakčević. Crna Gora je povela 5:3 i imala čistu kontru, ali je nije iskoristila, a Slovenci su, poput Bugara dan ranije, odmah to kaznili sa četiri poena, poveli 7:5 i prinudili Bašića da zatraži tajm-aut. Smeč Vukašinovića i blok Milića donijeli su našem timu izjednačenje (7:7). Pri rezultatu 14:12 za Sloveniju, naš selektor zatražio je novi odmor, jer je bilo očigledno da Slovenija vodi isključivo zahvaljujući našim greškama. Nije pomoglo – Slovenija je otišla na 20:14 i prvi set je bio prelomljen.

Slično je bilo i u drugom setu, evropski vicešampioni Slovenci koristili su naše greške i poveli sa tri razlike (7:4). Pri rezultatu 17:10, Bašić je na prijem servisa poslao Ivana Zvicera, da odmori Marka Vukašinovića, koji zbog stomačnog virusa danas nije ni trenirao (zbog istog problema selektor Bašić nije mogao da prisustvuje treningu pred duel sa Bugarima, a probleme je imao i Blažo Milić)…

U trećem setu nije bilo dileme, Slovenija je od starta povela i taj dio igre dobila istom razlikom kao i drugi set.

Crna Gora – Slovenija 0:3 (17:25, 16:25, 16:25)

Ostrava – “Ostravar arena”. Gledalaca: 600. Sudije: Epaminondas Gerotodoros (Grčka), Rikardo Fereira (Portugal).

Crna Gora: Minić, Babić, Zvicer 1, Strugar 1, Ćaćić 13, Lakčević (libero), Ćinćur (libero), Milić 4, Vukašinović 5, Ječmenica 3, Ćulafić 9, Peruničić, Pavićević, Dubak.

Slovenija: T. Štern 16, Pajenk 4, Kozamernik 10, Šket, Vinčić 2, Štalekar, Ž. Štern (libero), Klobučar, Kovačić (libero), Videčnik 1, Ropret, Urnaut 15, Čebulj 9, Možič 3.

Povezani članci

Back to top button