Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEVEvropsko prvenstvoUOSCG

EP: U lov na rusku krunu i odličja, Simonovska sudi duel Slovenija-Bjelorusija

Italija (Torino, Busto Arsicio) i Bugarska (Varna, Sofija) od danas do 18. oktobra biće domaćini 29. Evropskog prvenstva za odbojkaše, na kojem će se 16 selekcija boriti za medalje i plasman.

Rusija  brani titulu od prije dvije godine iz Danske i Poljske, kada je stigla do prve evropske krune u post SSSR eri. Međutim, od tada „baćuške” poste kada su titule i medalje u pitanju, jer su bili peti na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, dok u Svjetskoj ligi u protekle dvije sezone nijesu stigli do medalje (ove godine čak ni do fajnl-siksa).

Zbog toga se na klupu Rusije vratio Vladimir Aljekno, ali je na nedavnom Svjetskom kupu u Japanu to bilo dovoljno za četvrto mjesto, iako je bio vidan napredak u igri Rusije.

Konkurenti Rusima za zlato i medalje su aktuelni prvak svijeta Poljska, finalisti ovogodišnje Svjetske lige, Francuska (pobjednik) i Srbija, naravno domaćini, Italija, aktuelni vicešampion Evrope i drugoplasirana selekcija sa posljednjeg Svjetskog kupa (koje je „azurima” donijelo olimpijsku vizu), i Bugarska, ali i Njemačka, koja je uzela bronzu na prošlogodišnjem SP.

Iako nijesu u krugu favorita, Holandija i Belgija imaju igrače i ekipe koje mogu da pomute račune nekom od favorita. Osim Srbije, bivšu SFRJ će predstavljati i Hrvatska i Slovenija…

Pobjednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe plasirati u osminu finala.

Takmičenje po grupama igraće se u četiri pomenuta grada, osmina finala i četvrtfinale u Busto Arsiciju i Sofiji, a polufinala i mečevi za medalje u glavnom gradu Bugarske.

Računajući i rezultate bivšeg SSSR,  Rusija  je najuspješnija reprezentacija na prethodnih 28 šampionata Evrope, sa 21 medaljom (13 zlatnih – tri srebrne – pet bronzanih). Druga je Italija sa 12 (6-4-2), a treća Srbija, računajući i rezultate bivše SFRJ, SRJ i Srbije i Crne Gore, sa 10 medalja (2-1-7).

Sonja Simonovska sudi na Evropskom prvenstvu

Sonja Simonovska, crnogorski međunarodni odbojkaški sudija iz Bara, sudiće na Evropskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj.

Sonja Simonovska

Čast da dijeli pravdu Sonja će imati već večeras od 17:30 časova, u duelu Slovenije i Bjelorusije. Simonovska će suditi u paru sa Laslom Adlerom, međunarodnim sudijom iz Mađarske.

Prvo kolo (danas)

Grupa A (Sofija)

Češka – Holandija (16.30 sati)

Bugarska – Njemačka (19.30)

Grupa B (Torino)

Francuska – Hrvatska (18)

Italija – Estonija (21)

Grupa C (Varna)

Bjelorusija – Slovenija (16.30)

Poljska – Belgija (19.30)

Grupa D (Busto Arsicio)

Srbija – Slovačka (17.30)

Rusija – Finska (20.30)

Izvor: Vijesti, Odbojka.me

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button