Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EKO MINI ODBOJKAOSCGSlike

„EKO mini odbojka“ oborila sve rekorde, više od 800 djece učestvuje u šestoj sezoni!

OSCG snosi sve troškove organizacije utakmica, a takođe je donirao odbojkaške lopte klubovima i majice za sve učesnike

Šesto izdanje najmasovnijeg odbojkaškog projekta „EKO mini odbojka“ oborila je sve dosadašnje rekorde.

U šestoj sezoni, koja je počela u nedjelju, učestvuje 826 djece i čak 68 ekipa iz 19 odbojkaških klubova iz cijele Crne Gore!

Projekat „EKO mini odbojka“ za djecu uzrasta 9-13 godina organizuje Odbojkaški savez Crne Gore uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD i podršku Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta i Glavnog grada Podgorica, a cilj projekta je omasovljenje i popularizacija odbojke u Crnoj Gori.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona, OSCG će u nedjelju nastaviti sa realizacijom „EKO mini odbojke“, jednog od najboljih projekata za djecu u Crnoj Gori.

 

Tribine dvorane Gimnazije „Slobodan Škerović“ su bile popunjene do poslednjeg mjesta, a novu sezonu otvorio je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

“Preduga je bila ova dvogodišnja, korona pauza, ali izgleda da smo i pored toga sve brojniji, sve jači, odbojka se sve više voli u Crnoj Gori. Preko 800 djece biće dio šeste sezone “EKO mini odbojke”. Skoro 70 timova takmičiće se svakog vikenda uz pomoć naših velikih prijatelja iz Jugopetrola, kao i uz podršku Ministarstva sporta i mladih, COK-a, Evropske odbojkaški Konfederacije (CEV), Glavnog grada Podgorica… Ustvari, ovaj projekat za djevojčice i dječake od 9 do 13 godina je samo mali dio obuke koju sprovode crnogorski treneri u 12 gradova. Naši seniori će naredne godine po treći put uzastopno biti na prvenstvu Evrope, čekamo prvo učešće i naših seniorki i siguran sam da je naša “EKO mini odbojka” najbolji mogući startni stepenik za put u odbojkaške visine. Dobro došli u odbojku, hvala vam što ste tu”, kazao je Pajković okupljenoj djeci, trenerima, roditeljima…

Prisutnim učesnicima, trenerima i roditeljima obratila se i Sara Ivanović Božović, marketing menadžer kompanije Jugopetrol AD, dugogodišnjeg sponzora ovog projekta.

„Najviše se radujemo saradnji sa najmlađim pojedincima naše zajednice. Njihovi osmijesi, iskrena i nova prijateljstva, timski rad I utemeljenje vrijednosti sportskog duha od malih nogu od posebnog su značaja. Izuzetno nam je drago da liga svake godine broji sve veći broj djece“, kazala je Ivanović Božović.

 

 

Odbojkaški savez Crne Gore snosi sve troškove organizacije utakmica, a takođe je donirao odbojkaške lopte klubovima i majice za sve učesnike „EKO mini odbojke“.

 

Otvaranju su prisustvovali i osvajač zlatne olimpijske medalje i generalni sekretar COK-a Igor Vušurović, v.d. sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović, predsjednik Trenerske komisije OSCG Veselin Vuković, kao i reprezentativka Gordana Madžgalj i reprezentativci Luka Babić, Rastko Milenković i Matija Ćinćur.

 

Odbojkaški savez Crne Gore će na zatvaranju, koje je planirano u maju naredne godine, obezbijediti medalje za sve učesnike, jer su, igrajući odbojku, svi pobjednici!

Povezani članci

Back to top button