Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EKO MINI ODBOJKAVideo

“EKO mini odbojka” iz godine u godinu sve brojnija (VIDEO)

U toku je četvrta sezona „EKO mini odbojke“, takmičenja za djecu uzrasta 9-12 godina, koju Odbojkaški savez Crne Gore organizuje uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i podršku Ministarstva sporta i mladih i Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice.

Ove sezone “EKO mini odbojka” broji rekordan broj učesnika – 56 ekipa iz 19 klubova, odnosno ukupno oko 650 djece! Takmičenje se igra nedjeljom u dvorani Gimnazije “Slobodan Škerović”.

U sklopu projekta “CEV Schools Project”, koji Odbojkaški savez Crne Gore realizuje sa Evropskom odbojkaškom Konfederacijom (CEV) i Ministarstvom sporta i mladih, podijeljene su lopte učesnicima “EKO mini odbojke”.

“Izuzetno smo ponosni na ovaj projekat. Imali smo 450 djece na samom startu “EKO mini odbojke”, a sada u četvrtoj sezoni imamo oko 650 djece. Dakle, izuzetno je primjetan porast broja djece, što nam je i bio cilj, tako da smatramo ovaj projekat veoma uspješnim. Svakako da “EKO mini odbojka” znači i klubovima, a sigurno i djeci da imaju jedno ovakvo takmičenje, posebno u uzrastu od 9 do 12 godina. S obzirom da ove godine učestvuje 56 ekipa, nadamo se da ćemo u istom ritmu, ako ne i boljem naredne sezone nastaviti sa ovim takmičenjem. Završnica je planirana za 8. jun, siguran sam da ćemo napraviti pravi odbojkaški spektakl na Trgu nezavisnosti u Podgorici i naravno, očekujemo veliki broj djece. Takođe, najavljena nam je i posjeta zvaničnika iz Evropske odbojkaške konfederacije CEV, koji će doći da prisustvuju završnici, jer je ovaj projekat odjeknuo ne samo kod nas, nego i u Evropi”, kazao je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Odbojkaški savez Crne Gore je obezbijedio majice i lopte svim učesnicima, a takođe i snosi troškove dvorane za odigravanje svih utakmica i medalja, koje će dobiti svako dijete koje učestvuje u takmičenju.

“Iz godine u godinu se povećava broj, mislim da će i naredna godina biti sa više učesnika nego ove godine. Izuzetna akcija za naše odbojkaše. Svaka čast ljudima iz Odbojkaškog saveza Crne Gore na trudu i samoj organizaciji ovog takmičenja”, kazao je Srđan Popović, inače selektor muške kadetske i prvi pomoćnik muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, ali i bivši odbojkaš Budućnosti i Partizana.

Ovakvi projekti su dobri za popularizaciju odbojke kod dječaka smatra Željka Giljen.

“Plasman muške reprezentacije je jako značajan baš za popularizaciju muške odbojke sa kojom mi imamo problem. Što se tiče djevojčica treba malo vremena dok stasaju, tek se očekuju rezultati u ženskoj odbojci. Što se tiče dječaka došlo je do neke pauze, u poslednje vrijeme više preferiraju košarku, više preferiraju fudbal. Nadam se da će se to vratiti, treba nam ovakvih projekata da to malo popularizujemo, da to pokrenemo u osnovim školama, u saradnji sa nastavnicima fizičkog. Da na taj način omasovimo mušku odbojku da bi imali prostora za selekcije”, kazala je Željka Giljen, trener Budućnost Capital Plaze.

Pročitajte i šta o “EKO mini odbojci” i odbojci generalno kažu oni zbog kojih je i ovaj projekat pokrenut, a to su djeca koja učestvuju:

“Bavim se odbojkom već dvije ipo godine. Prijavila sam se za ovaj klub zato što nikada nijesam imala priliku da igram neke utakmice i  bilo je zanimljivo da probam i iskreno nijesam zažalila, mnogo je lijepo i baš mi se sviđa.”

“Krenula sam da treniram tako što su sve moje drugarice počele da treniraju odbojku, meni se to činilo zanimljivo i mnogo mi se svidjela, tako da već dvije godine idem na takmičenje EKO mini odbojke.”

“Preporučujem da se svi bave odbojkom jer onima kojima se možda i ne čini da je ovaj sport zanimljiv, kad krenu vidjeće da je jako zanimljiv i lijep.”

“Izabrala sam odbojku jer je to divan sport, odličan za razvoj i ovo je stvarno divno kad dođemo svi da se družimo.”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button