Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RaznoSlajdertiker

Đorđo Napolitano odlikovao Igora Vušurovića

Igor Vušurović, naš proslavljeni odbojkaš, osvajač zlatne olimpijske medalje 2000. godine, a aktuelni v.d. direktora Uprave za mlade i sport, dobio je danas veliko i lijepo priznanje.

Vušurović je odlikovan visokom italijanskom nagradom – Stella d’ Italia – italijanska zvijezda – za izuzetan doprinos razvoju odnosa između Crne Gore i Italije.

Priznanje mu je dodijelio ambasador Italije u našoj zemlji Vinćenco del Monako.

“Počastvovan sam i srećan. Mislio sam da je prošlo vrijeme nagrada i medalja, ali sam pogriješio, srećom. Ovo priznanje doživljavam isto kao i priznanja koja sam osvajao na terenu”, rekao je Vušurović.

Vušurović, koji je dio svoje sjajne karijere proveo u Italiji, drugi je crnogorski sportista koji je dobio ovu nagradu – prije četiri godine italijanska zvijezda pripala je Dejanu Savićeviću, koji je i prisustvovao svečanosti.

Vušuroviću su na velikoj nagradi lično čestitali i Dušan Simonović, Petar Kapisoda, Blažo Lisičić, Andrija Popović, Mirko Vičević…

“Ovo nije samo moje priznanje. Moje je isto koliko i svih naših sportista koji su ostavili trag u Italiji, i bivših i sadašnjih. Ovo priznanje dijelim sa svima koji su sada uz mene, ali i sa Mirkom Vučinićem, Stevanom Jovetićem, Peđom Mijatovićem, Stefanom Savićem, Goranom Vujevićem, Veljkom Uskokovićem… Dakle, sa svima koji su promovisali crnogorski sport u Italiji i oduševljavali italijanske ljubitelje sporte, zaokruživši pritom i svoje sportske biografije”, kazao je Vušurović.

– Dosta toga povezuje naše dvije zemlje, zar ne?

“Da, to su izuzetno jake veze. Dovoljno je da vidite ko je sve u ovoj prostoriji, Počnemo od Savićevića i vaterpoliste Vičevića i svih njih. Jednostavno, kad god pričamo o Crnoj Gori, negdje svi kažu ti si u Crnoj Gori, pa to je zemlja Savićevića”, kazao je italijanski ambasador Vićenco del Monako.

 

Izvor: Vijesti, RTCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button