Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GalerijaOSCGSlajderSlike

Cvetku Pajkoviću novi mandat na mjestu predsjednika OSCG

Danas je u Podgorici održana Redovna Skupština OSCG, na kojem je na mjestu predsjednika OSCG ponovo izabran Cvetko Pajković.

Za vrijeme Pajkovićevog prvog mandata ostvareni su najveći rezultati u istoriji crnogorske odbojke, osvajanjem Evropske lige i učestvovanjem u Svjetskoj ligi u muškoj konkurenciji, kao i prvi nastup ženske seniorske reprezentacije u Evropskoj ligi i osvajanje zlatne medalje na Igrama Malih zemalja na Islandu.

Takođe, pokrenuto je i novo takmičenje za djecu 9-12 godina “Mini odbojka”, koje je ove godine okupilo oko 500 djece.

Oformljene su i sve reprezentativne selekcije, koje su učestvovale na svojim takmičenjima.

skupstina oscg cvetko pajkovic ivan boskovic odbojkaski savez crne gore 04

Ove godine, po prvi put je, od sticanja nezavisnosti, u posjetu OSCG bio i predsjednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić, koji je u sastanku sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem, istakao da su savezi koji su najviše napredovali u regionu Odbojkaški savez Crne Gore i OS Slovenije.

U junu mjesecu organizovan je i seminar FIVB za trenere, takođe po prvi put kod nas u Crnoj Gori.

Pajković će biti na mjestu predsjednika i naredne četiri godine. On je saopštio i imena članova novog sastava predsjedništva OSCG, sa kojim je Skupština saglasna. Članovi predsjedništva su Cvetko Pajković, Nenad Vujanović, Nikola Vujačić, Dragan Drobnjak, Miodrag Marković, Mladen Brnović, Darko Prebiračević i Zoran Kalezić.

Osim izbora predsjednika i članova predsjedništva, Skupština je usvojila i zapisnik sa prethodne sjednice Skupštine održane prošle godine, izvještaj o radu predsjedništva, uz koji je bio i finansijski izvještaj. Usvojena su i programska načela za narednu godinu, kao i sistem i propozicije takmičenja za narednu sezonu, a gdje se ističu promjene tehničkih tajm auta (od sada samo na 12om poenu), prvo će se računati pobjede pa onda bodovi i biće dozvoljeno da ekipe u sastavu imaju maksimalno 14 igrača.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button