Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEV

Cvetko Pajković prisustvovao gala svečanosti u Rimu povodom 50 godina CEV-a

Uoči početka finala 33. Evropskog prvenstva za odbojkaše u Rimu je održana gala svečanost povodom 50 godina od osnivanja Evropske odbojkaške federacije. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, Cvetko Pajković.

Predsjednici nacionalnih odbojkaških saveza prisustvovali su ceremoniji u „Vili Pikolomini“ na zlatnom jubileju CEV-a, koji je osnovan kao Evropska odbojkaška konfederacija 9. septembra 1973. godine u Hagu.

Na svečanosti u vječnom gradu predsjednik CEV-a, Aleksandar Boričić govorio je o bogatoj istoriji i svijetloj budućnosti evropske odbojke.

“Izuzetno sam ponosan što stojim ovdje i zajedno sa vama slavim 50 godina od osnivanja CEV-a. Osjećam se i smatram sebe trenerom koji vodi naših 56 nacionalnih federacija. Naravno, gledamo unazad na put koji smo prošli sa mnogo ponosa – ali već sada moramo početi raditi za narednih 50 godina kako bismo mlađim generacijama pružili još više i boljih prilika za rast i sjaj.“

Počasni gost jubileja bio je i predsjednik Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), dr Ari Grasa.

“Želim da čestitam predsjedniku CEV-a i svima vama na ovom zlatnom jubileju, ali posebno na ogromnoj transformaciji koju je evropska odbojka doživjela pod vođstvom gospodina Boričića. To je nešto što možete vidjeti ovdje večeras na ovom divnom mjestu – i što sam mogao vidjeti i sinoć tokom polufinala EuroVoleja. Strast, uživanje i uključenost publike su jednostavno bili fascinantni. Mogu samo da se nadam i da poželim da nastavite raditi s istim duhom i težiti daljim inovacijama, i vjerujem da ćete biti spremni da svoja iskustva dijelite i prenesete na druge kontinente takođe.”

Predsjednik FIVB-a dobio je i posebnu medalju kao priznanje za podršku evropskoj odbojkaškoj porodici i kao znak prijateljstva i međusobnog poštovanja između ove dve organizacije. U završnom obraćanju, predsjednik CEV-a ponovio je riječi koje je izgovorio prije samo nekoliko nedelja na Generalnoj skupštini CEV-a u Briselu:

“Pozivam vas još jednom da ostanemo zajedno i radimo zajedno za dobrobit našeg sporta. Samo na taj način ćemo biti mnogo jači, a odbojka će nastaviti da napreduje i jača još narednih 50 godina i dalje”, zaključio je Boričić.

Povezani članci

Back to top button