Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiReprezentacijaSlajderSvjetska liga

Ćulafić: Jedna lopta može da odluči meč sa Kinom

Nakon dana odmora (nedjelja), najbolji crnogorski odbojkaši nastavili su pripreme za meč sa Kinom, koji ih 4.jula (subota) čeka u polufinalu završnog turnira Svjetske lige. Jedan od momaka koji je uvijek pružao dobre partije u dresu nacionalnog tima Miloš Ćulafić, očekuje veoma zanimljiv i izjednačen turnir u Bratislavi.

„U duelu sa Kinom, kao i u svim mečevima u Slovačkoj može jedna lopta da odluči. Izjednačenost je glavna karakteristika, iako će domaća selekcija pokušati da iskoristi podršku sa tribina, koja siguran sam neće izostati. I mi bi voljeli da igramo pred punim tribinama jer nas ta posebno inspiriše“, kazao je Miloš Ćulafić.

Sjajni korektor nastavio je priču o navijačima. Prijatno je iznenađen podrškom koju je naša selekcija imala na prvom ovogodišnjem turniru Svjetske lige u Podgorici.

„Bilo je lijepo vidjeti onoliko ljudi u dvorani. Zaisto smo izuzetno zadovoljni podrškom koju smo dobili sa tribina. Puno djece je došlo da gleda odbojku, što je sjajna stvar, za budućnost ovog sporta. Nije dobra atmosfera bila samo na mečevima Crne Gore, već i na ostalim utakmicama turnira u Podgorici“, istakao je Ćulafić.

Kina je na rentgenu selektora Slobodana Boškana i njegovih izabranika. Meč u kojem crnogorska odbojka može mnogo da dobije trenutno je prioritet stručnog štaba.

„Kinezi su tipični predstavnici azijske odbojke. Fanatično su borbeni u odbrani, a uz to i veoma dobro serviraju. Već smo gledali neke utakmice, ali glavna taktička priprema uslijediće u predstojećim danima do utakmice. Nisu ni malo naivna selekcija i biće potreban veliki trud da se oni savladaju i zbog toga ćemo maksimalno koncentrisano ući u tu utakmicu, jer na završnom turniru nema slabih ekipa“, jasan je Ćulafić.

Plasman na završni turnir u Bratislavi pokazao je da Crna Gora ima čemu da se nada u budućnosti, kada je odbojka u pitanju. Malo je bilo onih koji su vjerovali da će naša selekcija biti među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

„Prvi put smo ove godine igrali u Svjetskoj ligi i zbog toga naš uspjeh još više dobija na značaju. Smatram da smo zasluženo na završnom turniru, jer smo igrama najviše pokazali u odnosu na ostale rivale u grupi. Dobili smo veliko samopouzdanje, samo je potrebno da ga kanališemo na pravi način, a ne da nam ono predstavlja balast uoči završnog turnira. Ubijeđen sam da će tako i biti“, zaključio je najkorisniji igrač prošlogodišnjeg finala Evropske lige kada je Crna Gora u dvomeču bila bolja od Grčke.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button