Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorkeSlike

Crna Gora ubjedljiva protiv Islanda

U narednom kolu kvalifikacija za EP Crna Gora 27. avgusta gostuje Češkoj, velikom favoritu naše grupe B

Bez ikakvih problema Crna Gora je savladala Island u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 3:0 (25:7, 25:18, 25:17).

Razlika u kvalitetu između rivala na utakmici u Pljevljima bila je više nego očigledna, a naše odbojkašice, predvođene sjajnom kapitenkom Tatjanom Bokan, okreću se narednim susretima u kvalifikacijama, od kojih je prva 27. avgusta protiv favorizovane Češke u gostima. Češka je u prva dva kola trijumfovala sa po 3:0 protiv Islanda i Finske.

U startnoj postavi naše reprezentacije protiv Islanda bile su tehničarka Marija Šušić, primači servisa Tatjana Bokan i Simona Petranović, korektorka Dijana Vuković, srednje blokerke Mina Dragović i Katarina Budrak, te na poziciji libera Melisa Cenović. Odmah je bilo jasno da je Crna Gora neuporedivo jača reprezentacija, naše djevojke osvojile su prvih osam poena na meču, od toga sedam na servis Šušićeve. Do kraja prvog seta nije bilo baš nikakvih problema za izabranice Milorada Krunića, pa je Island ostao na sedam poena, a naš selektor nije imao potrebu da traži tajm-aut.

Island je u drugom setu poveo 4:1, ali je Crna Gora izjednačila na 4:4 na servis Katarine Budrak, a potom prilikom servisa Simone Petranović povela 10:6. Tu je praktično stavljena tačka i na drugi set, u kojem je naš selektor na prijemu servisa ukazao šansu i Neveni Vukčević, umjesto Simone Petranović. Island je u jednom periodu vezao tri poena, ali problema za Crnu Goru nije bilo, pa je rezultat na kraju drugog seta 25:18 za domaće.

U trećem setu ušla je i srednja blokerka Saška Đurović, a na prijem se vratila Simona Petranović. Crna Gora se od rezultata 11:11 odvojila na 15:11 nakon odličnih servisa Dijane Vuković. U drugoj polovini seta na prijem je ušla Dušanka Petrović, koja je burno pozdravljena u gradu u kojem je rođena. Njeni servisi donijeli su nove poene našoj selekciji, koja je povela 20:12. Na poziciji libera Lana Labović je zamijenila Melisu Cenović, Tijana Tvrdišić je ušla umjesto tehničare Marije Šušić,  a Tanja Bokan je do kraja, kao i u čitavom meču, “bombardovala” Island i stavila tačku na utakmicu. Set je završen rezultatom 25:17.

Crna Gora – Island 3:0 (25:7, 25:18, 25:17)

Pljevlja – Sportski centar “Ada”. Gledalaca: 900. Sudije: Đoka (Albanija), Niedbal (Poljska).

Crna Gora: Bokan 11, Tvrdišić, Cenović (libero), Šušić 7, Madžgalj, Labović (libero), Vuković 11, Petranović 10, Tuševljak, Vukčević 1, Petrović 1, Budrak 13, Đurović 5, Dragović 4.

Island: Porvarđardotir, M. Einarsdotir, H. Stefansdotir, Karlsdotir, Arnarsdotir, V. Einarsdotir 1, Hadžiredžepović 3, S. Stefansdotir 1, Heimisdotir, Ragnarsdotir, Blondal 1, T. Gretarsdotir 12, Porarinsdotir 6, D. Gretarsdotir.

Povezani članci

Back to top button