Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
U17 Evropsko prvenstvo 2020U18 (Ž)

Crna Gora u grupi sa Italijom, Slovenijom, Turskom, Bugarskom i Slovačkom

Dvanaest timova takmičiće se na Evropskom prvenstvu za kadetkinje, koje se održava 01-09. oktobra u Podgorici, nakon što je Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) potvrdio svoju spremnost da organizuje prvenstvo, i uz poštovanje strogih higijenskih i zdravstvenih protokola da ugosti sve delegacije.

Žrijebanje grupa održano je danas u Luksemburgu, sa 12 selekcija podijeljenih u dvije grupe od po šest reprezentacija.

Crna Gora će igrati u grupi 1 protiv selekcija Italije, Slovenije, Turske, Bugarske i Slovačke.

“Veoma me raduje što će ova generacija imati priliku da se takmiči na najvećoj evropskoj sceni, privilegija je biti učesnik završnice ovako velikog takmičenja. Samim tim, logično je da za nas nema lake grupe, niti lakog protivnika. Ekipe Bugarske i Turske poznajemo sa prošlogodišnjeg Balkanskog prvenstva, Turska je vjerovatno jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta, dok Italija i Slovenija nisu daleko po kvalitetu od njih. Pred nama su nepune četiri sedmice da se spremimo za mečeve koji nam predstoje i da na prvenstvu prikažemo što bolju igru, a ono što možemo obećati je da ćemo na svakom meču pružiti sve od sebe”, izjavio je nakon žrijeba Zlatko Ćaćić, selektor naše ženske kadetske reprezentacije.

Sastav grupa za prvu fazu prvenstva izgleda ovako:

Detaljan raspored utakmica biće poznat uskoro.

Po dvije najbolje selekcije iz svake grupe igraće polufinale i mečeve za medalju, dok trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije nastavljaju takmičenje mečevima za plasman 5-8.mjesta.

Najboljih šest selekcija sa prvenstva obezbijediće plasman na sledećem izdanju FIVB U18 Svjetskog prvenstva za odbojkašice (ispod 18 godina), koje će se održati 2021. godine.

Budući da je CEV morao otkazati drugi krug kvalifikacija zbog krize sa koronavirusom, šest selekcija se pridružilo domaćinu Crnoj Gori i pobjednicima zonskih kvalifikacija (1.runda), održanih krajem 2019.godine, odnosno početkom 2020. godine. Uprkos tome što je obezbijedila svoje mjesto na prvenstvu pobjedom na NEVZA kvalifikacionom turniru, Finska se povukla sa takmičenja. Prema odluci Upravnog odbora CEV-a, sledeći najbolji tim sa rang liste – selekcija Poljske, prihvatila je poziv za učešće. Srbija, Rusija, Italija i Slovačka plasirale su se kroz kvalifikacione turnire BVA, EEVZA, VEVZA i MEVZA, dok su preostale ekipe – Bjelorusija, Njemačka, Slovenija, Turska, Bugarska, Rumunija i Poljska, učinile to kroz najnoviju evropsku rang listu za kadetkinje (U17).

Ovo je druga organizacija jednog odbojkaškog Evropskog prvenstva koje se održava u Crnoj Gori, od obnove nezavisnosti 2006.godine. Još 2013. godine, Crna Gora je zajedno sa Srbijom bila domaćin završne faze evropskog prvenstva za odbojkašice do 18 godina, dok će ovu organizaciju raditi samostalno, po prvi put.

Prije dvije godine, na prvenstvu održanom u Bugarskoj, Rusija je osvojila zlatnu medalju, dok su Italija i Turska završile na postolju. Turska je među velikim favoritima za osvajanje prvenstva, nakon što je prošle godine trijumfovala na U16 Evropskom prvenstvu održanom u Italiji i Hrvatskoj.

Prvenstvo u Crnoj Gori je četvrto takmičenje u odbojci za mlađe kategorije koje je održano u doba koronavirusa, nakon što su prošlog mjeseca Bosna i Hercegovina i Hrvatska bile domaćin U19 Evropskog prvenstva za odbojkašice. Kasnije ovog mjeseca, Italija i Češka biće domaćini U18, odnosno U20 muških šampionata.

Za više informacija pogledajte ovdje

Raspored utakmica:

01.oktobar 2020.godine

Dvorana Verde Complex:

(15h) Bugarska – Turska

(17:30h) Slovenija – Italija

(20h) Crna Gora – Slovačka

Univerzitetska dvorana:

(15h) Bjelorusija – Rumunija

(17:30h) Njemačka – Srbija

(20h) Rusija – Poljska

02.oktobar 2020.godine

Dvorana Verde Complex:

(15h) Turska – Slovenija

(17:30h) Slovačka – Italija

(20h) Crna Gora – Bugarska

Univerzitetska dvorana:

(15h) Rumunija – Njemačka

(17:30h) Poljska – Srbija

(20h) Rusija – Bjelorusija

03.oktobar 2020.godine

Dvorana Verde Complex:

(15h) Italija – Turska

(17:30h) Bugarska – Slovačka

(20h) Slovenija – Crna Gora

Univerzitetska dvorana:

(15h) Srbija – Rumunija

(17:30h) Bjelorusija – Poljska

(20h) Njemačka – Rusija

05.oktobar 2020.godine

Dvorana Verde Complex:

(15h) Slovačka – Turska

(17:30h) Bugarska – Slovenija

(20h) Crna Gora – Italija

Univerzitetska dvorana:

(15h) Poljska – Rumunija

(17:30h) Bjelorusija – Njemačka

(20h) Rusija – Srbija

06.oktobar 2020.godine

Dvorana Verde Complex:

(15h) Slovenija – Slovačka

(17:30h) Italija – Bugarska

(20h) Turska – Crna Gora

Univerzitetska dvorana:

(15h) Njemačka – Poljska

(17:30h) Srbija – Bjelorusija

(20h) Rumunija – Srbija

08.oktobar 2020.godine

(11:30h) razigravanje od 5-8.mjesta

(14h) razigravanje od 5-8.mjesta

(16:30h) polufinalna utakmica

(19h) polufinalna utakmica

09.oktobar 2020.godine

(11:30h) utakmica za 7-8.mjesto

(14h) utakmica za 5-6.mjesto

(16:30h) utakmica za 3.mjesto

(19h) finalna utakmica

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button