Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga 2014GalerijaSenioriSlajderSliketiker

Crna Gora savladala Poljsku!

Odbojkaši Crne Gore ostvarili su veliku pobjedu na startu ovogodišnje Evropske lige. U gradu Milicu nakon pet setova savladana je selekcija Poljske rezultatom 2:3 (12:25, 25:21, 17:25, 26:24, 10:15).

Crna Gora je počela utakmicu sa sledećom postavom: Dabović, Ćulafić, Ćaćić, B. Ćuk, G.Ćuk, Ječmenica i libero Lakčević.

Sjajan početak prvog seta, odlični servisi Vojina Ćaćića za prednost na prvom tehničkom tajm autu 8:4. Ćulafić se nadovezao na odlične servise Ćaćića i u prvom setu napravio čak 4 asa (ukupno 5 u prvom setu). Na drugom tehničkom tajm autu bilo je 16:8 za Crnu Goru. Ćaćić i drugovi su uspjeli da tu prednost još više uvećaju i privedu set kraju sa rezultatom 25:12.

U drugom setu takođe dobar početak naših reprezentativaca, vođstvo na tehničkom tajm autu 8:5. Poljska je sa tri bloka (jedan Ćaćiću, dva Ćulafiću) izjednačila na 9:9 i tako se vratila u borbu za drugi set. Asom Vačnika, Poljska je prvi put povela u ovom meču (10:11). Poljaci su se probudili potpuno u drugom setu, pa je ubrzo Boškan bio primoran da traži tajm aut pri vođstvu Poljske 11:14. Na drugom tehničkom tajm autu naša reprezentacija je imala zaostatak od dva poena (14:16). Poljska je održavala prednost i nakon servis greške Božidara Ćuka, Poljska je izjednačila rezultat (21:25).

Na početku trećeg seta neizvjesna borba, ali naša reprezentacija na prvom tehničkom tajm autu ide sa prednošću 8:6. Crna Gora je održavala prednost, da bi na drugom tehničkom tajm autu bio rezultat 16:12 u korist naših reprezentativaca. Na servisu Gojka Ćuka naša reprezentacija je povela 20:13. Asom Rajka Strugara (ušao umjesto Dabovića na servis) Crna Gora je povela 22:15. Luka Babić je ušao umjesto Božidara Ćuka u završnici seta, koji je naša reprezentacija dobila rezultatom 25:17.

Odličan početak Crne Gore u četvrtom setu i prednost od 4:0, pa je selektor Poljske Koval bio primoran već na startu da traži tajm aut. Naši reprezentativcu su nastavili sa sjajnom igrom u četvrtom setu, pa su na prvom tehničkom tajm autu imali prednost 8:2. Poljska je na servisu Haina uspjela da dođe do 12:11. Pri rezultatu 13:11 za našu reprezentaciju, umjesto Dabovića u igru je ušao Minić, da bi nakon toga Strugar zamijenio Ćulafića. Na drugom tehničkom tajm autu prednost Crne Gore 16:14. Na servisu Vačnika, Poljska je povela sa 18:19. Nakon auta Božidara Ćuka, Crna Gora je imala dva poena zaostatka (19:21). Nakon očigledne sudijske greške (nije svirao očiglednu grešku u rotaciji Poljaka), Poljska je dobila ovaj set (24:26) i izjednačila rezultat na 2:2.

Crna Gora je sjajno počela taj brek i povela sa 4:0 (sjajan poen Gojka Ćuka iz odbrane), pa je Koval primoran da traži tajm aut. Nakon poena iz odbrane, Gojko Ćuk uzima i as za prednost 5:0. Nakon par odličnih servisa Poljaka, Boškan je umjesto Lakčevića na poziciji libera ubacio u igru Vukašinovića. Na promjeni strana prednost Crne Gore (8:5). Poenom iz kontranapada (G. Ćuk poentirao sa sredine) Crna Gora je povela 11:7. Poenom Božidara Ćuka napadom iz zone četiri, Crna Gora je stigla do prve meč lopte 14:9. Naša reprezentacija iskoristila je drugu meč loptu poenom Minića.

Slobodan Boškan: Zadovoljan sam pobjedom. Mislim da smo odigrali odlično, ali da je lako dobijeni set uticao da nakon toga izgubimo naredni. Takođe bih istakao da su oba tima zasluženo došla do taj breka, ali i da smo mi zasluženo pobijedili.

Miloš Ćulafić: Prezadovoljni smo ovom pobjedom, mislim da smo veoma dobro odigrali. Takođe, mogli smo i ranije da dobijemo utakmicu, ali mislim da su i oni veoma kvalitetno odigrali u nastavku, iako su mlada ekipa. Nekim našim greškama smo ih vraćali u igru. U narednoj utakmici ćemo vjerovatno igrati još bolje.

Poljska – CRNA GORA 2:3 (12:25, 25:21, 17:25, 26:24, 10:15)

Dvorana: OSIR u Milicu. Sudije: Brenštater (Austrija) i Knižnjikov (Rusija).

Statistiku sa meča pogledajte ovdje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button