Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga 2014GalerijaSenioriSlajderSliketiker

Crna Gora pobijedila Rumuniju!

Odbojkaši Crne Gore savladali su večeras reprezentaciju Rumunije 3:1 (25:23, 23:25, 19:25, 21:25), u drugoj utakmici trećeg kola Evropske lige.

Crna Gora je utakmicu počela u istoj postavi kao i juče: Dabović, Ćulafić, Ćaćić, Medenica, G. Ćuk, Ječmenica i libero Lakčević.

Naši odbojkaši su poveli sa 3:7 na servis Vojina Ćaćića i time odlično otvorili utakmicu. Za Rumune u startnoj postavi jedna promjena u odnosu na prvu utakmicu, umjesto korektora Mateja, utakmicu je počeo Lika. Crna Gora je na prvi tehnički tajm aut otišla sa prednošću od tri poena (5:8). Rumuni su na servisu Like uspjeli da preokrenu rezultat (15:14). Rumunija je povela na drugom tehničkom tajm autu (16:15). Sjajnim napadima Ćaćića sa “pajpa” Crna Gora je povela (18:19). Lika je izblokirao Ćaćića (21:20), pa je Rumunija prešla u vođstvo, a Boškan zatražio prvi tajm aut za naš tim. Nakon tajm auta, Ćaćić je odlično uzvratio i “kratkom dijagonalom” osvojio poen za Crnu Goru (21:21). Nakon poena Like (22:21) u igru je ušao Božidar Ćuk umjesto Vuka Medenice, a Ćulafić je poentirao iz teške pozicije (22:22). Asom Bale, Rumunija je povela 24:22 i došla do dvije set lopte. Ćulafić je odlično poentirao (24:23) i tako spriječio Rumune da realizuju prvu set loptu, a selektor Rumunije Pasku je zatražio tajm aut. Međutim, nakon tajm auta, Lika je kvalitetnim napadom poentirao i Rumunija je osvojila prvi set (25:23).

Drugi set naša reprezentacija je počela sa Minićem na mjestu korektora, dok se Vuk Medenica vratio na mjesto primača. Rumunija je dobro počela ovaj set (3:0), ali je Minić prekinuo seriju Rumuna (3:1). Crna Gora je uspjela da izjednači (7:7), ali je Bala sjajnim napadom donio novu prednost Rumunima (8:7). Rumunija je uspjela da uveća prednost do drugog tehničkog tajm auta (16:13). Boškan je pri rezultatu 21:18 zatražio tajm aut, nakon čega je Lika pogriješio na servisu. Mihalčea je nakon toga smečovao loptu u aut, pa je i Pasku zatražio tajm aut za Rumuniju (21:20). Gojko Ćuk je izblokirao Mihalčeu (21:21), ali je Ćaćić nakon toga napravio servis grešku (22:21). Nakon odličnog prijema Lakčevića, Dabović je odlično razigrao Minića za novo izjednačenje (22:22). Barta je posle slabijeg prijema napravio grešku, pa je Crna Gora povela (22:23). Borota je izjednačio (23:23), a Minić sjajnim napadom donio prvu set loptu našoj reprezentaciji (23:24), a selektora Rumunije Paskua natjerao da traži drugi tajm aut. Boškan je pojačao blok (Ćulafić umjesto Dabovića), i Crna Gora je uz dosta sreće, preko Minića izjednačila (23:25).

U trećem setu jedina razlika u starterima u odnosu na prethodni je ta što je na poziciji primača počeo Božidar Ćuk umjesto Medenice. Rumuni su bolje počeli ovaj set (6:2), a ubrzo je bilo 8:4 za Rumune. Rumunija je nastavila sa dobro igrom u ovom setu, pa je Boškan bio primoran da traži tajm aut (14:11). Servis greškom G. Ćuka, rezultat na drugom tehničkom tajm autu je bio 16:13 u korist Rumunije. Na servisu Minića Crna Gora je došla do izjednačenja (16:16). Umjesto Božidara Ćuka, na servis je ušao Rajko Strugar (17:17) i nakon odličnog servisa, Crna Gora je povela (17:18). Posle odlične odbrane Božidara Ćuka, kontru za 18:20 je realizovao kapiten Ćaćić, pa je Pasku zatražio tajm aut. Bala je “oduvao” loptu u aut (18:21), a Pasku zamijenio Balu sa mladim Aćobantijumom. Crna Gora je sjajno nastavila i ubrzo je nakon asa Ječmenice (18:23) selektor Rumunije Pasku zatražio i drugi tajm aut za svoju ekipu. Sjajnu igru u završnici trećeg seta naše reprezentacije je krunisao Minić (19:25).

rumunija crna gora 22 003

Nakon vođstva Rumunije (3:1), Crna Gora je na servisu Ječmenice brzo izjednačila (3:3). Nakon auta Borote sa “pajpa” Crna Gora je povela (4:5). Naši odbojkaši su nakon auta Mateja, na prvi tehnički tajm aut otišli sa prednošću (5:8). Nakon bloka Dabovića, Crna Gora je došla do najveće prednosti u ovom setu (8:13), a Pasku je opet zamijenio Balu sa Aćobantijumom. Naši odbojkaši su ipak zadržali dobar ritam i na drugom tehničkom tajm autu imali prednost od četiri poena (12:16). Nakon bloka Gojka Ćuka (12:17), selektor Rumunije je tražio novi tajm aut. Crna Gora je nastavila sa odličnom igrom, Minić je poentirao sa korekcije (16:20). Malo opuštanje i serija Rumuna 2-0, pa je Boškan zatražio tajm aut za našu reprezentaciju (18:20). Minić je smeč0vao u mrežu (19:20), a Boškan je u tom trenutku zamijenio dijagonale (Strugar i Ćulafić, umjesto Minića i Dabovića). Gojko Ćuk je poentirao sa sredine (20:22), a nakon toga je Matej poslao loptu u aut (20:23). Servis greška Ćulafića (21:23). Ćaćić prolazi (21:24) i Crna Gora ima prve meč lopte. Babić ulazi na blok umjesto B. Ćuka. Minić je poentirao za pobjedu (21:25).

Slobodan Boškan: “Izuzetno sam zadovoljan načinom kako smo odigrali i pobijedili ovu utakmicu, pogotovo što je ovo bila izuzetno značajna utakmica za nas, da bi nastavili svoj put ka polufinalu. Mislim da je ekipa odlično podnijela pritisak i da je svaki igrač dao veliki doprinos, a istakao bih i Božidara Ćuka, koji je i pored bolova u ramenu, ušao i odigrao jednu dobru partiju. Takođe, ulaskom Minića na korekciju u drugom setu, dobili smo jednu svježinu i sigurnost, koja nam je u današnjoj utakmici bila potrebna.”

Simo Dabović: “Otvorili smo dobro utakmicu u prvom dijelu prvog seta, međutim neobjašnjivo pali i izgubili taj set, nakon čega smo drugi set krenuli nervozno. Međutim, zahvaljujući nekim izmjenama i našom borbenošću, uspjeli smo da prvo izjednačimo, a potom i dobijemo utakmicu. Nakon osvojenog drugog seta, zaigrali smo mnogo bolje i sasvim zasluženo pobijedili i ostali u igri za polufinale.”

Rumunija – CRNA GORA 1:3 (25:23, 23:25, 19:25, 21:25)

Dvorana: Polivalenta u Krajovi. Sudije: Vinalijev (Bugarska) I Gradinski (Srbija).

Statistiku sa meča pogledajte ovdje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button